Vicepremierul Dan Nica a fost ales, marti seara, in urma sedintei BPN al PSD, pentru a ocupa functia de ministru al Administratiei si Internelor, transmit televiziunile de stiri.

Decizia a fost validata de Biroul Permanent al PSD in unanimitate, spun liderii PSD.

Potrivit procedurilor statutare, propunerea a fost ulterior supusa validarii Comitetului Executiv National al partidului, in cadrul unei videoconferinte cu liderii organizatiilor judetene, care l-a desemnat, de asemenea in unanimitate, pe Nica pentru sefia MAI.

Surse social-democrate au declarat pentru NewsIn ca Dan Nica isi va pastra si functia de vicepremier, PSD renuntand astfel sa mai aiba o persoana in Cabinetul Boc.

Biroul Permanent al PSD s-a intrunit marti seara pentru a decide numele viitorului ministru de Interne. Suse din PSD declarau in timpul zilei ca vicepremierul Dan Nica are sustinerea partidului, inclusiv pe cea a liderului Mircea Geoana, pentru preluarea portofoliului ramas vacant pentru a doua oara in urma demisiei lui Liviu Dragnea.

De altfel, Dan Nica va prelua intre timp si interimatul acestei institutii, dupa ce

Liviu Dragnea si-a anuntat demisia "de onoare" luni seara, declarand ca resursele alocate sunt prea putine pentru a isi indeplini obiectivele asumate la preluarea functiei.