Ministrul de Interne, Liviu Dragnea, si-a anuntat demisia luni seara, motivand fondurile insuficiente primite de MAI prin proiectul de buget pe 2009: "nu poate asista tacit la diminuarea resurselor financiare ...".

Dragnea a precizat ca fara resurse tintele asumate de el la preluarea mandatului - de descentralizare a administratiei publice si de crestere a sigurantei cetatenilor nu pot fi atinse:"Atat timp cat structurile ministerului nu sunt sustinute financiar, nu pot atinge tintele asumate".

"Mi-am asumat o serie de obiective cand am preluat mandatul MAI", a continuat Dragnea, care s-a aflat la conducerea ministerului doar 12 zile.

Proiectul de buget pentru 2009 prevede pentru Ministerul Administratiei si Internelor un fond de cheltuieli de 9,9 miliarde lei (echivalent a 2,4 miliarde euro, 1,7% din PIB) din bugetul de stat, fonduri europene si venituri proprii.

  • La finalul articolului vezi cateva inregistrari video si audio, in care Dragnea promitea ca ramane la sefia CJ

Liviu Dragnea a anuntat ca ramane presedinte al Consiliului Judetean Teleorman si presedinte al Uniunii Consiliilor Judetene.

Dragnea a depus juramanul ca ministru de Interne in data de 20 ianuarie, fiind instalat in functie a doua zi, si avea termen 15 zile pentru a renunta la functia de presedinte al CJ -termen care expira marti, 3 februarie.

Ministerul de Interne a avut serioase probleme de imagine in ultimele zile, dupa jaful armat de la Brasov si disparitia armelor din depozitul de la Ciorogarla.

Tensiuni in PSD pe tema numirilor secretarilor de stat la MAI

Conform unor surse social-democrate, Marian Vanghelie si Mircea Geoana s-au certat, la Sinaia, cu Liviu Dragnea pentru nominalizarea secretarilor de stat in MAI. Organizatia PSD Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie, incearca sa-l impuna pe Mincu Silvestru in functia de secretar de stat.

Potrivit surselor HotNews.ro, Vanghelie, sustinut de Mircea Geoana, i-ar fi sugerat lui Dragnea ca, daca nu-l numeste pe Silvestru la MAI, este liber sa se intoarca la sefia Consiliului Judetean Teleorman.

Update: Liviu Dragnea s-a sfatuit cu Miron Mitrea in luarea acestei decizii, potrivit surselor HotNews.

Sefia DGIPI- mar al discordiei

Un alt motiv de discordie in cadrul coalitiei era numirea sefului DGIPI, care a dus si la demisia lui Gabriel Oprea - prima alegere a PSD la ministerul de Interne.

Sursele HotNews.ro sustineau ca nici PD-L nu este de acord cu numirile propuse de catre PSD, mai exact nominalizarea lui Ionel Georgescu la DGIPI si a lui Mincu Silvestru ca secretar de stat.

Mincu Silvestru este unul dintre apropiatii lui Vanghelie iar presa a scris ca ar fi avut legaturi stranse cu fratii Camataru. Silvestru a fost prim-adjunct al sefului Politiei Capitalei, fost sef al Politiei Sectorului 1 in guvernarea Adrian Nastase si a ajuns in 2002 sa faca parte din SRI.

In februarie 2006, presedintele Traian Basescu l-a trecut in rezerva pe generalul de brigada cu o stea Mincu Silvestru, din Serviciul Roman de Informatii.

Potrivit ziarului Ziua, fostul generalul SRI Mincu Silvestru era alintat cu porecla "Profesoru'" si i-ar fi protejat pe "Camatari", pe vremea cand era adjunct al Politiei Capitalei.

Al doilea ministru de la Interne care isi da demisia in mai putin de o luna

Liviu Dragnea este al doilea ministru care isi da demisia de la Interne in mai putin de o luna de cand coalitia PSD+PC-PD-L se afla la guvernare. La o zi dupa ce PSD i-a retras sprijinul politic, Gabriel Oprea a demisionat din fruntea Ministerului de Interne.

Scandalul in cazul demisiei lui Oprea a fost declanasta de numirea lui Virgil Ardelean la sefia DGIPI. Vezi aici intrebarile cititorilor si raspunsurile lui Liviu Dragnea.

[Arhiva] Liviu Dragnea despre Oprescu, Basescu si candidatul PSD la Cotroceni

[Arhiva] Liviu Dragnea despre reducerea cheltuielilor publice

Asculta emisiunea "Discutia de luni", HotNews.ro - Radio France Internationale

Descarca emisiunea in format MP3