Tensiuni in PSD pe tema numirilor secretarilor de stat la MAI. Conform unor surse social-democrate, Marian Vanghelie si Mircea Geoana s-au certat, la Sinaia, cu Liviu Dragnea pentru nominalizarea secretarilor de stat in MAI. Organizatia PSD Bucuresti, condusa de Marian Vanghelie, incearca sa-l impuna pe Mincu Silvestru in functia de secretar de stat.

Potrivit surselor HotNews.ro, Vanghelie, sustinut de Mircea Geoana, i-ar fi sugerat lui Dragnea ca, daca nu-l numeste pe Silvestru la MAI, este liber sa se intoarca la sefia Consiliului Judetean Teleorman.

Nominalizarile secretarilor de stat la MAI trebuie definitivate pana marti. Conform surselor interne, trei dintre cei patru secretari de stat numiti de Gabriel Oprea la MAI vor ramane in functie. Este vorba de Mihai Viorel Fifor, Radu Stancu si Catalin Vrabie. Nicolae Moldovan, al patrulea secretar de stat de la MAI a demisionat la cateva zile dupa ce a fost numit de Gabriel Oprea.

Problema in interiorul PSD a aparut in momentul in care Marian Vanghelie a venit cu propunerea lui Mincu Silvestru pe postul vacant. Liviu Dragnea ar fi refuzat numirea acestuia pe motiv ca este o persoana controversata.

Sursele HotNews.ro sustin ca Vanghelie si Geoana fac presiuni pentru nominalizarea acestuia, in caz contrar, cei doi sugerandu-i lui Dragnea sa se intorca la sefia CJ Teleorman.

Totodata, in sedinta Coalitiei de luni dimineata, PSD si PD-L s-au certat pe numirile secretarilor de stat la MAI si a sefului DGIPI. Sursele HotNews.ro sustin ca Mircea Geoana si Marian Vanghelie i-au reprosat lui Emil Boc ca intarzie semnarea numirilor la MAI. Boc le-ar fi replicat colegilor de Coalitie ca nu a primit inca lista cu numiri la MAI si, implicit, la DGIPI.

Pe de alta parte, sursele HotNews.ro sustin ca nici PD-L nu este de acord cu numirile propuse de catre PSD, mai exact nominalizarea lui Ionel Georgescu la DGIPI si a lui Mincu Silvestru ca secretar de stat.

Mincu Silvestru este unul dintre apropiatii lui Vanghelie iar presa a scris ca ar fi avut legaturi stranse cu fratii Camataru. Silvestru a fost prim-adjunct al sefului Politiei Capitalei, fost sef al Politiei Sectorului 1 in guvernarea Adrian Nastase si a ajuns in 2002 sa faca parte din SRI.

In februarie 2006, presedintele Traian Basescu l-a trecut in rezerva pe generalul de brigada cu o stea Mincu Silvestru, din Serviciul Roman de Informatii.

Potrivit ziarului Ziua, fostul generalul SRI Mincu Silvestru era alintat cu porecla "Profesoru'" si i-ar fi protejat pe "Camatari", pe vremea cand era adjunct al Politiei Capitalei.