Conducerea PSD, ministrii si parlamentarii, au chefuit vineri noaptea la Sinaia pe muzica de taraf si i-au facut dedicatii muzicale cu subinteles presedintelui Traian Basescu. Aflati in sedinta de lucru la Sinaia pentru a pune la punct strategia guvernamentala si cea parlamenatra, social democratii s-au relaxat pe seara la restaurantul hotelului Mara cu sprituri si muzica lautareasca.

  • Vangelie: Nu ma poate face nimeni. Ma uit la ei si imi dau seama ce gandesc. Doar pun mana pe el si, gata, l-am facut

Sedinta social-democratilor privind prioritatile legislative si strategia pentru buget a durat doar doua ore in prima zi de lucru. La ora 20:00, toti parlamentarii in frunte cu Mircea Geaoan si ministrii PSD erau prezenti cu mic cu mare in restaurantul hotelului.

La acelasi hotel si la acelasi etaj, ziaristii au fost invitati intr-o incapere separata pentru a nu fi martori la petrecerea politicienilor. Social-democratii s-au inchis in sala de mese, insa pe hol razbateau acordurile lautaresti si chiotele de petrecere.

Jurnalistii au stat cuminti la mese in sala rezervata si au discutat intrei ei despre evenimentele zilei, sub privirile purtatorilor de cuvant Cristian Dumitrescu si Bogdan Niculescu Duvaz. Dupa o jumatate de ora, la masa presei si-a facut aparitia presedintele PSD Mircea Geoana, insotit de ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, Adrian Nastase si Marian Vanghelie.

Intr-o atmosfera relaxata, Geoana a povestit despre peripetiile sale din armata, Vanghelie s-a laudat "cat de tare" este el in partid iar Adrian Nastase si-a reluat vesnicele plangeri legate de dosarele care se afla in Parlament si cum este el "hartuit politic in an de campanie"

Vanghelie care te face

"Am comandat niste sondaje sa-mi fac asa, o parare despre ce crede lumea despre mine. Bai copii, ma iubeste lumea, 99% din oameni spun ca fac treaba la primarie. In partid, sunt pe cai mari. Nu ma poate face nimeni. Vin astia la mine sa-i bag in Parlament, ma uit la ei si imi dau seama ce gandesc. Doar pun mana pe el si, gata l-am facut! , se lauda Vanghelie.

In timp ce discutiile erau in toi, apare si ministrul de Interne, Liviu Dragnea si presedintele Consilului Judetean Marian Oprisan. Dragnea si-a exprimat nemultumirea fata de eliminarea sporurilor. "Uite, baietii aia care au capturat o tona de droguri. Cum sa nu-i recompensez eu? Daca stiu ca facem cheta la minister si tot am sa le dau ceva in plus la salariu. Pai nu merita?!?

Dupa o ora de comunicare informala cu presa, liderii social-democart s-au intors la "petrecerea cu taraf"

Dupa ce atmosfera s-a incins cu chiote si sarbe, usa de la salonul privat al social-democratilor s-a deschis larg sa intre aerul. Parlamentarii au inceput sa se plimbe pe hol preocupati sa-si promoveze oamenii in functii cheie in administratia locala.

Cum social-democratii erau degajati, jurnalistii, la inceput stingheri, s-au apropiat de usa slonului privat.

In interior, primarul de Iasi, Gheorghe Nichita si presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, jucau roluri de amfitrioni, facand dedicatii presedintelui de partid si ministrilor. Lautari prestau cu devotament pentru "ilustrii politicieni", mai ales ca zeci de euro si hartiile de 100 de lei veneau la fiecare dedicatie.

Dedicatie de la Oprisan pentru Basescu

La cerere, social democratii s-au delectat cu melodiile "Pusca si cureaua lata", "M-a facut mama oltean", "Marine la nunta ta", 'M-am suit in dealu' Clujului".

Sesizand aparitia jurnalistilor Geoana, Sarbu si Vanghelie i-au invitat in sala sa participe la chef. Jurnalisti s-au asezat stingheri la masa iar rolurile s-au schimbat: toti politicienii si-au atintit ochii spre ei. Imediat reprezentantii mass media au fost inconjurati de Geoana, Sarbu, Hrebenciuc, Vanghelie si Nichita

Marian Oprisan a chemat lautarii la masa presei si i-a dedicat lui Traian Basescu o melodie :

Mandra floare trandafir, in viata esti musafir,

Ori esti trist, ori te petreci,

Pin-la urma tre sa pleci

Poti sa ai lumea la picioare, bani cu furca sa-i intorci,

Dar cind te trage pamintu, tot acasa te intorci.

Poti sa faci de toate in viata, da fa-le la timpu lor,

Sa nu uiti un singur lucru, omule esti muritor.

Hora pesedistilor cu presa

Apoi a urmat o dedicatie de la primarul Nichita pentru presa: "Da mama cu biciu'-n mine, ca n-am ascultat de tine"

Jurnalistii au intrat in atmosfera si au jucat o hora impreuna cu parlamentarii PSD si primarul Marian Vanghelie. Vicepremierul Dan Nica facea poze cu telefonul : "Acum va pozam noi pe voi. S-a intors roata. Daca vreti pozele sa ma sunati"

Dupa "intarirea relatiilor cu presa", presedintele Mircea Geoana s-a retras, la fel ministriiPSD. Formatia a schimbat repertoriul cu blues-uri, semnal pentru social-democrat ca e timpul de noapte buna.