Miron Mitrea i-a raspuns, miercuri, pe blogul personal, colegului de partid Viorel Hrebenciuc, care declarase, marti, ca "este lamentabil faptul ca Miron Mitrea se ascunde dupa fustele distinsei sale sotii": "Viorel Hrebenciuc si-a pierdut caracterul de mult, de pe vremea cand facea cariera in Partidul Comunist", scrie Mitrea pe blogul sau.

Scanteia s-a aprins dupa ce Miron Mitrea a afirmat, intr-un interviu acordat cotidianului "Gandul", ca "numai un magar este un barbat care se leaga de sotia altuia cand are probleme", el raspunzad astfel unei intrebari referitoare la faptul ca Hrebenciuc ar fi spus ca a cedat, la negocieri, presedintia Comisiei pentru egalitate de sanse din Camera Deputatilor, pe care Mitrea ar fi dorit-o pentru sotia lui.

Mitrea: Hrebenciuc a avut ideea falimentara de a sustine Guvernul Tariceanu timp de 2 ani

  • "Viorel Hrebenciuc are dreptate. Nu ne potrivim deloc. Si asta de mult timp, chiar daca nu s-a vazut. Intr-un comunicat adresat presei marti, ca raspuns la interviul meu din ziarul “Gandul”, Hrebenciuc spune ca PSD nu poate fi acuzat de lipsa de caracter. Asa este, partidul nu poate fi acuzat. Viorel Hrebenciuc, insa, da. El, marele negociator, cum ii place sa i se spuna, si-a pierdut caracterul de mult, pe vremea cand facea cariera in Partidul Comunist", scrie Miron Mitrea pe blogul personal.
  • "Hrebenciuc spune in comunicat ca proiectul Mitrea - PSD a esuat lamentabil. Dar nu pomeneste nimic despre proiectele Hrebenciuc - PSD din care, nu stiu cum se face, dar partidul n-a castigat niciodata nimic. Domnul Hrebenciuc, in schimb, s-a ales mereu cu cate ceva. Iar cel mai proaspat exemplu este ideea falimentara de a sustine guvernul Tariceanu timp de doi ani", mai scrie Miron Mitrea.
  • "Daca PSD nu facea aceasta greseala, acum guvernam singuri. Dar marelui combinator nu i-a pasat de consecinte. Tinta lui era personala. Dorea sa-si plaseze oamenii lui in structuri de decizie. De ce? Doar nu pentru binele tarii. Si nici al partidului. Ca daca ar fi fost asa, am fi simtit si noi acest bine", continua el.
  • "Acum Hrebenciuc se lauda ca a contribuit la esecul proiectului Mitrea – Cotroceni. Trec peste insinuarile stravezii cum ca intrarea PSD la guvernare este rezultatul unei conspiratii puse la cale de mine si de Traian Basescu. Dar nu pot sa nu amintesc ca primul care a sarit in barca noii aliante PSD - PDL, dupa ce a constatat ca alianta cu PNL pierde teren, a fost chiar Viorel verticalul. A mirosit rapid ca e rost sa-si promoveze interesele personale. L-am vazut cu totii ce vesel venea el la negocierile pentru formarea Guvernului", adauga Miron Mitrea.
  • "Fireste, pozitia mea la aceste negocieri l-a incomodat foarte tare. Il cunosteam prea bine si de prea mult timp. Asa ca a facut singurul lucru pe care stie sa-l faca: m-a lucrat pe la spate. Nu ma plang acum. In fond nu sunt singurul lider PSD pe care Hrebenciuc l-a prins ocupat cu munca pentru partid si i-a copt-o. Adrian Nastase a simtit si el cum e sa te lucreze Hrebenciuc", incheie Miron Mitrea.