Presedintele PSD, Mircea Geoana, a pledat, joi, la Craiova, pentru o dezbatere publica pe tema legii privind retinerea datelor generate de furnizorii de comunicatii, aratand ca exista riscul ca Romania sa se transforme intr-un "Small Brother", o varianta a "BIg Brother"-ului din America, relateaza Mediafax.

Geoana a declarat, intr-o conferinta de presa, ca este "preocupat" ca echilibrul intre dreptul statului de a se apara si dreptul cetatenilor la viata privata sa nu fi fost "rupt" prin intrarea in vigoare a Legii 298/2008, privind retinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicatii electronice.

El a sustinut ca doreste ca pe tema acestei legi sa aiba loc o dezbatere publica intre societatea civila si factorii de decizie.

Liderul social-democrat a mai spus ca raporturile dintre libertatea persoanei si stat s-au dezechilibrat, Romania riscand sa se transforme intr-un "Small Brother".

"Nu vreau sa fac acuze si sa trimit sageti de natura politica, insa eu pot sa va spun azi ca am un sentiment ca s-au dezechilibrat raporturile intre libertatile individuale si dreptul statului de a verifica mediul informational romanesc. De acea cred ca, indiferent de ce a spus Saftoiu, indiferent de telefoanele pe care le-au dat unii si altii, trebuie sa verificam, ca societate, daca nu cumva suntem in faza in care Big Brother-ul din America se transfera intr-un Small Brother din Romania", a afirmat Geoana.