PSD l-a propus luni pe vicepresedintele Liviu Dragnea pentru functia de ministru al Administratiei si Internelor, post devenit vacant dupa retragerea sprijinului politic si demisia lui Gabriel Oprea, au declarat, pentru HotNews, surse din partid.

Stirea se actualizeaza

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a declarat, inaintea sedintei de luni a coalitiei, ca il va propune pe Liviu Dragnea pentru aceasta functie.

Liviu Dragnea nu a comentat foarte mult posibilitatea preluarii portofoliului de ministru, precizand doar ca a luat o decizie pe care i-o va comunica lui Mircea Geoana.

"E o decizie importanta, pentru ca este un minister important", a afirmat Dragnea, luni dimineata, adaugand ca pentru acest post va exista un singur candidat.

Surse din PSD au declarat ca Geoana il sustine pe Dragnea pentru functia de ministru al Internelor, vicepresedintele social-democrat avand si suportul majoritatii liderilor de filiale.

Aceleasi surse au mai aratat ca PSD va amana luarea unei decizii in ceea ce priveste propunerea pentru asigurarea interimatului in functia de secretar general al PSD, functie devenita vacanta dupa ce Titus Corlatean a decis sa renunte la mandat.

Conducerea coalitiei PDL-PSD s-a reunit la Senat

Liderii PDL si PSD s-au intalnit, luni dimineata, la Senat, in sedinta conducerii coalitiei, pentru a discuta bugetul de stat pe 2009 si inlocuitorul lui Gabriel Oprea la MAI, inaintea reuniunilor Birourilor Permanente ale celor doua formatiuni si a sedintei CexN al PSD.

Potrivit liderilor celor doua formatiuni, Emil Boc si Mircea Geoana, pe ordinea de zi a sedintei este analiza bugetului de stat pe anul 2009.

Conducerile PDL si PSD ar mai putea discuta si problema numirilor secretarilor de stat si sefilor de agentii guvernamentale, care urmeaza a fi desemnati pentru a completa schema guvernamentala.

Aceasta sedinta a precedat reuniunile Birourilor Permanente ale celor doua partide, care au inceput la ora 11:00.