Premierul Emil Boc a declarat sambata ca principalul obiectiv al Guvernului, in aceasta perioada, este stabilirea bugetului pentru anul 2009. El a subliniat ca fosta guvernare a lasat datorii de peste 1,1 miliarde de euro, care vor fi achitate, pentru a nu genera blocaje economice.

Boc a aratat ca in 2008 s-a inregistrat o crestere economica de 7-8 la suta si un deficit bugetar de 5,2 la suta.

"Vechiul guvern a cheltuit cu 6,7 miliarde de euro mai mult decat a incasat. Acesti bani nu i-a cheltuit pe infrastructura si dezvoltare, ci marea majoritate a acestor cheltuieli a fost orientata spre cheltuieli de personal", a spus Boc.

Democrat-liberalii s-au reunit la Poiana Brasov, pentru a discuta despre prioritatile si strategia politica a PD-L, pentru acest an. La sedinta Colegiului Director sunt convocati toti ministrii PD-L si liderii grupurilor parlamentare.

Proiectul de buget pe anul in curs va porni de la premisa dezvoltarii economiei, a mentinerii si crearii de noi locuri de munca. De asemenea, Guvernul va avea in vedere o serie de investitii masive in infrastructura, atragerea de fonduri europene si sprijin pentru IMM-uri.

Boc le cere parlamentarilor PDL sa aiba o relatie de fair-play cu cei ai PSD

Premierul Emil Boc a spus ca e important ca reprezentantii partidelor aflate la guvernare sa nu intre in jocuri politicianiste, in ciuda unor neintelegeri aparute mai ales in teritoriu.

"Romanii asteapta cred ca dupa 19 ani de la Revolutie ca actuala clasa politica sa puna in plan secundar certurile si sa puna in plan principal solutiile constructive pe care ei le asteapta. De aceea, vreau sa spun foarte clar: suntem parteneri cu cei de la PSD si vom fi competitori electorali in toate competitiile care vor urma. Insa vreau sa fim corecti si sa avem o relatie de fair-play in raport cu partenerii de la PSD", a spus premierul.