"Evolutia constitutionala actuala ne arata nevoia unei noi reforme constitutionale. Nu trebuie sa ne temem de revizuirea cadrului constitutional. Toate statele lumii procedeaza la o reformare a Constitutiei atunci cand anumite aspecte trebuie sa fie modernizate si puse in acord cu evolutia societatii, cu evolutia institutionala", a afirmat, miercuri, premierul Emil Boc, dupa prezentarea Raportului Comisiei de analiza a regimului politic si constitutional, potrivit NewsIn.

Primul-ministru considera ca revizuirea Constitutiei ar aduce o imbunatatire a relatiilor dintre cetateni si institutii. "Sistemul de privilegii care exista inca in sistemul romanesc trebuie regandit. Autoritatile statului trebuie sa raspunda unui asemenea imperativ, adica de a face fata nevoilor cu care oamenii se confrunta si nu pentru a satisface nevoile unui partid sau ale unei formatiuni politice."

Emil Boc este de parere ca revizuirea Constitutiei ar trebui sa elimine, in primul rand, blocajele aparute in decursul functionarii puterilor Statului in ultima perioada, dar si sa apropie decizia si administratia de cetatean.