Nu m-a santajat nimeni si am demisionat pentru ca am preferat sa nu fiu o marioneta, a declarat marti seara Gabriel Oprea, la Realitatea TV, afirmand ca singurele criterii care au stat la baza numirii lui Virgil Ardelean la DGIPI au fost "compententa si profesionalismul" acestuia.

Ministrul demisionar a precizat ca, daca va fi exclus din partid, nu se va inscrie intr-o alta formatiune politica, ci va ramane social-democrat: "Daca voi fi exclus in PSD, o sa raman cu inima la social-democrati. (...) Sunt un social-democrat, nu sunt un tradator, am muncit prea mult cu oamenii acestia minunati" din filiala PSD Ilfov, a afirmat el.

Oprea a tinut sa sublinieze ca filiala pe care o conduce este singura organizatie care are sediu proprietate personala: "Daca plec, las cheile, dar ramane ceva in urma mea".

Crezul PSD Ilfov: Biserica, Armata, Credinta, Protectie sociala.

Gabriel Oprea

In opinia sa, decizia PSD "nu respecta realitatea": "Sunt barbat, am fost in fata partidului, din pacate a fost o executie publica", a sustinut fostul ministru de interne, precizand ca nu doreste sa raspunda acuzatiilor formulate de Marian Vanghelie la adresa sa.

Gabriel Oprea nu a negat relatia buna pe care o are cu presedintele Traian Basescu - "Cat timp am fost prefect nu a inceput nicio sedinta pana cand primarul general nu se aseza in dreapta mea" - pe care l-a caracterizat drept "un om serios", dar a subliniat ca numirea lui Ardelean nu are nimic de-a face cu seful statului.

"A fost decizia mea totala. Nu am vorbit cu Traian Basescu. Niciodata nu am discutat cu Traian Basescu, nici cu mama nu discut cand iau decizii", a intarit el.

In interviul acordat Realitatea TV, Gabriel Oprea, care avea afisata, pe peretele din spatele sau, uniforma de general de armata, a enuntat si Crezul PSD Ilfov: Biserica, armata, credinta, protectie sociala.