Misterul lantului de aur afisat de presedintele Traian Basescu in prima zi a anului, la intalnirea de la Palatul Foisor, s-a lamurit duminica seara, la Realitatea TV: seful statului a tinut sa trimita bijuteria la postul de televiziune, astfel incat publicul sa inteleaga ca a purtat respectivul lant din ratiuni de traditie familiala.

Potrivit Realitatea TV, in familia Basescu exista o traditie prin care bijuteriile primite cadou sunt purtate de sarbatorile de iarna. Or, lantul fusese primit cadou de Traian Basescu de la sotia sa si de la cele doua fiice ale sale, Ioana si Elena.

Lantul, de tip militar, are inscriptionat, alaturi de datele de identificare ale presedintelui - Basescu Traian, grupa B3 RH pozitiv, 4.XI.1951, si un mesaj din partea familiei sale: "Te iubim, Bobita, Ioana, Maria."

Lantul afisat vizibil la gatul presedintelui a socat presa din Romania, in conditiile in care, pana acum, singurele bijuterii pe care le-a purtat seful statului au fost verigheta si ceasul.

Imaginile lui Traian Basescu cu lantul de aur la gat au fost surprinse de presa la finalul intalnirii informale din 1 ianuarie, la care au participat membri ai Guvernului, sefii celor doua Camere ale Parlamentului, alaturi de directorii SRI si SIE.

"Eu am invitat ministrii, demnitarii care si-au petrecut sarbatorile pe Valea Prahovei, sa ne vedem si sa petrecem o zi placuta, in compania sotiilor. Nu am dat sfaturi ministrilor", a spus atunci presedintele Basescu.

Imbracat lejer, cu camasa si pulover, presedintele a afisat la gat un lant de aur care a facut multa valva.

REALITATEA.NET - Inscripţie pe un... lanţ de preşedinte: Băsescu Traian, grupa B3 RH pozitiv, 4.XI.1951