Parlamentul ar trebui sa dezbata proiectul de buget elaborat de Guvernul Tariceanu, daca noul proiect de buget nu este gata, este de parere fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, citat de NewsIn. Vicepresedintele PNL a criticat Cabinetul Emil Boc, afirmand ca "Din 1989 pana astazi, nici macar Guvernul Stolojan, si Guvernul Vacaroiu nu au facut atatea gafe intr-un timp atat de scurt de la instalare" si ca, in mai putin de doua saptamani, "noul Executiv si-a dat cu stangul in dreptul sistematic".

"Trateaza septicemia cu antinevralgic, sunt masuri populiste, nu vor putea fi puse in practica", a calificat vicepresedintele PNL masurile luate pana acum de actualul Guvern.

  • Boc s-a sfatuit cu Isarescu inainte de elaborarea bugetului

Premierul Emil Boc a avut, joi, o intalnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cei doi discutand despre viitorul proiect de buget ce urmeaza sa fie elaborat de noul Guvern.

In asteptarea elaborarii proiectului de buget pe 2009, cabinetul Boc a luat deja mai multe masuri de austeritate cu impact social, precum plafonarea indemnizatiei pentru cresterea copilului, interzicerea cumularii pensiei si a salariului de la stat, precum si decizia potrivit careia angajatii institutiilor publice finantate integral sau partial de la stat nu vor mai primi bonuri de masa in 2009. Si valoarea punctului de pensie, care ar fi trebuit sa creasca de la 1 ianuarie, a fost mentinuta la nivelul din octombrie 2008.

O alta decizie asteptata cu sufletul la gura este cea privind majorarea salariilor profesorilor. Ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat, acum 2 zile, in urma unei intalniri cu sindicatele din invatamant, ca majorarile salariale prevazute de asa-numita "lege 50%", adoptata toamna trecuta de Parlament, vor fi incluse in proiectul de buget.

  • Cabinetul Tariceanu a trimis in Parlament un proiect de buget inca din noiembrie

Cabinetul Tariceanu a trimis, inaintea alegerilor din 30 noiembrie, un proiect de buget pentru a fi dezbatut de Parlament. Guvernul Boc isi va proiecta insa bugetul in functie de prioritatile propriului program de guvernare.