Liderii PDL au mandatat o comisie interna, formata din principalii lideri si din sefi ai unor filiale, care sa analizeze candidaturile pentru functiile de secretari de stat.

Democrat-liberalii urmeaza sa convoace si o sedinta a Colegiului Director, pentru a definitiva lista secretarilor de stat.

Comisia este formata de principalii lideri si presedintii unor filiale cu rezultate foarte bune la alegerile generale din 30 noiembrie, precum Arad, Alba, Neamt, Dambovita sau Suceava.

Flutur a sustinut ca cei care aspira la ocuparea acestor posturi trebuie sa indeplineasca o serie de criterii: competenta, profesionalistm, spirit de echipa.

Flutur a explicat ca in functiile de secretar de stat din ministere vor fi desemnate persoane de aceeasi culoare politica ca si ministrul, cu exceptia cate unui singur secretar de stat pentru fiecare portofoliu.

Pe de alta parte, Flutur sustine ca posturile de rangul doi din ministere nu au fost impartite intre cele doua partide ale coalitiei guvernamentale, urmand ca acest lucru sa se faca in cadrul unei intalniri intre conducerile PSD si PD-L.

Sedinta BPN, la care participa toti membrii conducerii PDL, inclusiv ministrii democrat-liberali, este condusa de premierul Emil Boc.

De asemenea, liderii PDL discuta si despre impartirea functiilor de prefecti si subprefecti.

Declaratii Gheorghe Flutur:

Comisia de analiza va fi formata din liderii principali ai partidului

In ministerele PDL va avea si PSD un secretar de stat

Nu am avut nici o intalnire cu PSD