Care sunt primele trei masuri pe care Guvernul Boc ar trebui sa le adopte la inceputul lui 2009? Sfarsitul lui 2008 a adus un val de masuri prezentate oficial drept probe de responsabilitate in contextul crizei care va urma. Altii le-au numit actiuni populiste prin care Guvernul PSD-PDL cauta sa-si castige legitimitatea in primele zile de mandat. Primele masuri s-au referit la reducerea cheltuielilor publice, austeritate pentru demnitari si plafonarea indemnizatiilor pentru mame. Au fost, pe scurt, masuri cu caracter populist si de stanga.

Care sunt primele masuri pe care Guvernul Boc ar trebui sa le adopte in prima sedinta de Guvern din 2009? Opiniile cititorilor HotNews.ro vor construi articolul de fata.

Nu e clar daca salariile profesorilor vor mai fi majorate cu 50%, asa cum PDL si PSD au promis in campanie. Nu e clar cum va veni Guvernul in ajutorul firmelor private in 2009 si daca, de exemplu, profitul reinvestit in tehnologie va fi scutit de impozit, alta promisiune electorala.

Intalnirea de la palatul Foisor dintre Traian Basescu si ministrii cabinetului Boc n-a lamurit care ar putea fi masurile urgente de adoptat la inceput de 2009. A parut sa fie o actiune de socializare, la eveniment fiind prezente si sotiile ministrilor PSD si PDL.

Presedintele Basescu i-ar fi atentionat ca urmeaza un an dificil. Premierul Emil Boc le-ar fi cerut ministrilor sa fie "in stand-by" in week-end si le-ar fi spus ca este posibil sa ii cheme pe unii dintre ei la Guvern, pentru probleme punctuale.