Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat luni ca se lucreaza deja la ordonanta de urgenta prin care se doreste modificarea legii CSAT, astfel incat, in calitate de presedinte al Senatului, acesta sa poata participa la sedintele CSAT si sa ocupe si functia de vicepresedinte al institutiei. Mai mult, liderul social-democrat a dat de inteles, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Craiova, ca, de saptamana viitoare, va face parte din CSAT.

"Sper ca de saptamana viitoare, cand voi fi vicepresedinte in CSAT, vom putea discuta despre proiectele pentru care eu sunt zalog. Este vorba despre proiecte din Dolj, de infrastructura, sa ajut Oltenia nostra si intreaga tara. Vreau sa va spun ca participarea noastra la guvernare reprezinta garantia ca aceste proiecte vor fi sustinute si finalizate", a declarat Geoana, potrivit NewsIn.

Intrebat despre statutul sau in CSAT, cat si despre caracterul constitutional al emiterii unei astfel de ordonante (si nu a unei legi organice, conform Constitutiei), Geoana a declarat ca, din cate stie, aceasta modificare este permisa si prin OUG, care sa fie apoi trecuta in Parlament. "Din cate stiu, se lucreaza deja la o ordonanta de urgenta, care sa modifice legea CSAT si nu cred ca va fi o problema adoptarea ei in Parlament", a precizat acesta.

Consiliul Suprem de Aparare a Tarii este autoritatea administrativa autonoma investita, potrivit Constitutiei, cu organizarea si coordonarea unitara a activitatilor care privesc apararea tarii si siguranta nationala. Membrii Consiliului Suprem de Aparare a Tarii sunt presedintele Romaniei, care este si presedinte al CSAT, premierul, care este vicepresedinte al CSAT, ministrul apararii, ministrul administratiei si internelor, ministrul afacerilor externe, ministrul justitiei, ministrul economiei si comertului, ministrul finantelor publice, directorul Serviciului Roman de Informatii, directorul Serviciului de Informatii Externe, seful Statului Major General si consilierul prezidential pentru securitate nationala.