Vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la emisiunea "Discutia de luni", realizata de HotNews.ro si RFI si moderata de Dan Tapalaga, ca Guvernul Tariceanu s-a angajat la cheltuieli nejustificate si ca in urmatoarea perioada se vor opera reduceri masive ale cheltuielilor din insitutiile publice. Dragnea, care este coordonatorul ministrilor PSD, a precizat ca le-a cerut acestora sa se abtina de la a angaja rude in functii publice.

La finalul articolului vezi cateva inregistrari video

Asculta emisiunea "Discutia de luni"

Descarca emisiunea in format MP3

Fragmente din declaratiile din emisiune

  • Vicepresedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat la emisiunea "Discutia de luni", realizata de HotNews.ro si RFI si moderata de Dan Tapalaga, ca Guvernul Tariceanu s-a angajat la cheltuieli nejustificate si ca in urmatoarea perioada se vor opera reduceri masive ale cheltuielilor din insitutiile publice. Dragnea, care este coordonatorul ministrilor PSD, a precizat ca le-a cerut acestora sa se abtina de la a angaja rude in functii publice. Legat de masurile anuntate de premierul Emil Boc, taierea cheltuielilor in institutiile publice, Liviu Dragnea a declarat ca acestea sunt motivate deoarece cabinetul Tariceanu s-a angajat la cheltuieli nemotivate. “E groasa, e foarte groasa. S-au cheltuit bani cu nemiluita. A fost scapata de sub control gestiunea banilor. S-au facut cheltuieli inutile. Nu este vorba de maririle de salarii pentru profesori sau marirea pensiilor. Este vorba de banii cheltuiti pentru creioane si ascutitori pana la aparate de aer conditionat. Sunt bani cheltuiti aiurea. Par sume mici dar la sute de institutii se ajunge la miliarde de euro care pot sa nu fie cheltuiti. Pot sa fie cheltuiti cand Romania o sa se scalde in bani.”
  • Dragnea a precizat si masurile pentru reducerea cheltuielilor. “Va fi un control riguros al cheltuielilor banilor publici. De asemenea se vor reduce cheltuielile cu personalul, cheltuielile materiale si servicii.”
  • Dragnea a mai anuntat si ca nu vor admite nepotisemele. “Eu le-am spus colegilor mei din Guvern ca ne facem de ras, daca cedam la presiuni si angajam cu totii de la rude, amante, nepoti, in timp ce spunem ca de fapt taiem din posturi. Eu sper sa fie altfel. Alftel mai bine nu intram in coalitia asta. Nu sunt sigur ca nu se va intampla dar sper sa nu se intample asta.”
  • In cadrul emisiunii a fost pusa in discutie si posibilitatea ca in Romania sa se creeze forta de stanga autentica. Un proiect politic despre care actualul primar Sorin Oprescu a declarat ca ar fi tentat sa il sustina. “De vreo trei ani de zile aud de acest proiect. Dar ce inseamna o stanga autentica? Un partid pur, ori asta nu se poate in Romania.”
  • Liviu Dragnea a mentionat ca proiectul stangii autentice ar putea fi sustinut de fostii pesedisti Sorin Oprescu sau Ion Solcanu. “Nu stiu exact cine ar putea sa faca acest proiect poate cei care au iesit din partid, Sorin Oprescu, domnul Solcanu. Nu stiu ce o sa faca el dar eu il iau in serios. Este un om foarte credibil cu o mare legitimitate.”
  • Liderul PSD il coteaza pe Sorin Oprescu cu sanse mari de a castiga viitoarele alegeri prezidentiale. “Sorin Oprescu are sanse foarte mari sa castige alegerile prezidentiale daca decide sa candideze. Independent sau nu, candidatura lui Oprescu ar trebui sa il preocupe serios pe Traian Basescu.”
  • Posibilii candidati ai PSD la alegerile prezidentiale in opinia lui Dragnea sunt Adrian Nastase si Mircea Geoana.
  • Cat despre Traian Basescu, Liviu Dragnea sustine ca este in relatii bune atat cu el personal cat si cu PSD. “Suntem in relatii bune. Tot teroristul imi spune. Porecla vine de la faptul ca in campania din 1996 am insistat o zi intreaga pana cand l-am convins sa vina in Roman. De atunci imi zice ca l-am terorizat o zi intreaga. Despre PSD cred ca are o parere foarte buna.”

Inregistrarea emisiunii a fost precedata de o discutie online cu cititorii HotNews.ro. Vezi aici intrebarile cititorilor si raspunsurile lui Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea despre Oprescu, Basescu si candidatul PSD la Cotroceni

Liviu Dragnea despre reducerea cheltuielilor publice