Miron Mitrea isi dezvaluie intr-o inregistrare audio planul de a se razbuna pe presedintele PSD, Mircea Geoana. Intr-o conversatie telefonica, primita la redactia EVZ dintr-o sursa anonima, Mitrea promite sa se razbune crunt pe Geoana.

„Cu Geoana am probleme. Mi-am bagat dintii in beregata si nu-i mai scot. La urmatoarea sedinta mai atac o data, si mai atac o data, si mai atac o data! Pana il rup!“, spune Mitrea intr-o discutie telefonica cu un personaj neidentificat. „Nu stiu. Nu-mi aduc aminte. Am vorbit foarte mult si eram foarte nervos“, a comentat Mitrea pentru Mediafax.

Update1: Mircea Geoana s-a declarat mahnit de spusele lui Mitrea: "este un gest neelegant si sunt convins ca la nivelul colegilor s-a format o opinie defavorabila".

Update2: Miron Mitrea a incercat sa justifice declaratia: "era o discutie privata; nu mi-aduc aminte ce-am vorbit...; e o vorba de duh, in sensul ca suport din ce in ce mai greu jocurile de culise".

EVZ - Transcriptul inregistrarii:

„Am vrut sa candidez la functia de vicepresedinte al Senatului si mi-a spus ca nu pot, ca e functia PC-ului. Ca e un protocol secret semnat de el si Dan Voiculescu. Pana nu e aprobat de Consiliul National, nu e valabil.

Asa ca eu candidez. Si dupa o ora jumate de scandal cu nea Dan, imi pare rau ca ma cert cu Dan Voiculescu, dupa o ora jumate de cearta zice sa supunem la vot daca desfiintam protocolul cu PC-ul sau nu.

Eu am zis ca vreau sa candidez... Tu ma stii ca-s incapatanat. Bineinteles!... Nu stiu... Daca e un protocol semnat, el nu e valabil. Si supune el la vot... Ba, daca faci vot, fa-l secret, nu vot deschis, sa fie frica la el. Si aia 30 de zapaciti... Eu am plecat. Am vazut ca nu ma lasa... Au votat 30 de papagali. Papagali... oameni simpli, pe care i-a pacalit Geoana. Ca, domnule, daca nu se voteaza, nu mai e valabil protocolul, nu se mai face guvernarea. Auzi! Iese PC-ul. Si daca iese PC-ul, toate actele nu mai sunt valabile. Nu mai spune, ma! Si i-am spus: ba, minti, nu-i adevarat! Nu, domnule. Si voteaza aia ca nu am voie sa candidez. M-am dus la crasma, am mancat la restaurant, frumos, si ma suna astia ca nu intra PDL-ul in sala. Astia de la PDL, ba, vezi ca nu intram in sala cu Voiculescu. Refaceti votul.

Geoana nu poate. Orice face, trebuie sa-l ajute si pe Voiculescu....

Ba, eu nu ma las, tu stii ca nu ma las. Ca le e frica... Le-am spus in sedinta. Ei ziceau sa ma retrag. Eu nu ma retrag, ma! Faceti voi smecherii si ma dati la o parte...

De trei ore sta parlamentul blocat... Asta-i viata, ba, baiete, e complicata... Ce?... Nu-l mai las, ba. Mi-am bagat coltii in gatul lui, pana nu-i rup beregata nu ma las! Nu-s probleme. Sunt cu coltii in beregata lui si nu-i dau drumul! Nu-i dau drumul! Mie imi pare rau ca l-am bagat pe Dan Voiculescu in treaba asta. Eu chiar n-am nicio treaba cu asta. Dar cu Geoana am. Cu Geoana am. Cu Geoana am probleme. Mi-am bagat dintii in beregata si nu-i mai scot. Asta e!...

Esti baiat destept, ma cunosti... hehehe... Numai lu’ ala i-am rupt beregata, nu-l las... Hrebenciuc controla acolo... La urmatoarea sedinta mai atac o data, mai atac o data, si mai atac o data, pana ii rup. Ca n-au nimica, nu mai au niciun sprijin. Ca ieri (joi la sedinta CEx al PSD, unde s-au votat ministrii social-democrati - n.r.) i-am facut. Tu ai inteles ce s-a intamplat. Tu esti baiat destept. Ieri a fost 4-0 pentru mine. I-am spart. Si pe Vanghelie, si pe toti. Am ramas eu singur, dar mi-am adus trupa din tara, ai vazut. Mi-am adus cavaleria. Au venit baietii mei seriosi, ce dracu’... Da, iti povestesc eu... Pup-o pe nasa! Mai vorbim. Pa, pa!“.