Fostul senator PSD Ion Solcanu a declarat, duminica, cu ocazia prezentarii bilantului activitatii de senator din ultimii 18 ani, ca PSD nu are momentan un candidat credibil pentru presedintie si a subliniat ca social-democratii au negociat "in genunchi" formarea noului Guvern, potrivit NewsIn.

Fostul senator de Iasi a mai spus ca nu este exclus un exod de parlamentari dinspre PSD catre PD-L, avand in vedere ca democrat-liberalii au nevoie de inca 20 de senatori si deputati pentru a guverna alaturi de UDMR.

"PSD a negociat in genunchi formarea Guvernului, fiind iarasi la remorca altei formatiuni politice. In timp ce PD-L are ministerele-cheie, cele economice, PSD are portofolii cu mare expunere sociala, lucru ce va face ca social-democratii sa plateasca costurile crizei. PD-L va atrage din membrii nostri, avand in vedere ca parlamentarii au o mare marja de manevra intrucat au fost alesi uninominal. Acum, PSD nu are candidat credibil pentru presedintie, nu intamplator PSD a fost agatat la guvernare", a spus Ion Solcanu, citat de NewsIn, intr-o conferinta de presa.

  • Solcanu: Cea mai buna solutie pentru PSD ar fi opozitia

In opinia lui Solcanu, cea mai buna solutie pentru PSD ar fi fost opozitia, el precizand, in acelasi timp, ca intrarea la guvernare s-a realizat la presiunea unor sefi de filiale. Fostul vicepresedinte al PSD a vorbit si despre nevoia unei "stangi politice autentice si moderne" in Romania si nu a exclus ca aceasta sa ia fiinta din interiorul PSD, avand in vedere numarul mare de nemultumiti dupa formarea Guvernului PSD+PC-PD-L.

"Un motiv pentru care PSD a intrat la guvernare este ca Mircea Geoana sa-si pastreze functia de presedinte. La urmatorul Congres va conta insa foarte mult pentru domnul Geoana atragerea lui Miron Mitrea, in conditiile in care Adrian Nastase nu a fost niciodata prietenul lui. Cei doi - Mitrea si Nastase - ar putea forma o stanga autentica, insa nu e de preferat", a subliniat fostul senator.

Ion Solcanu si-a prezentat, duminica, bilantul activitatii de 18 ani din Senatul Romaniei, el fiind cel mai longeviv parlamentar de Iasi (mai 1990 - decembrie 2008) si unul dintre fondatorii Frontului Salvarii Nationale.

Apropiat al lui Ion Iliescu, Solcanu a ocupat in ultimii 18 ani o serie de functii in conducerea centrala a partidului si a fost si lider al PSD Iasi timp de 16 ani (1990 - 2006). In vara anului 2008, Ion Solcanu a demisionat din PSD acuzand "atitudinea dictatoriala" a presedintelui Gheorghe Nichita. La conferinta de duminica, Solcanu nu a exclus revenirea in PSD, dar a admis ca nu a luat inca o decizie in acest sens.