Decizia lui Catalin Predoiu de a accepta sa faca parte din Guvernul PDL-PSD reprezinta o tradare fata de Partidul National Liberal, spune presedintele PNL, Calin Popescu Tariceanu, pe blogul personal. El arata ca a fost dezamagit de decizia lui Predoiu si ii aminteste ca el l-a adus in PNL si l-a propus pentru functia de ministru al justitiei.

"Ieri, Catalin Predoiu a ales sa devina colegul de cabinet al politicienilor care pana mai ieri il criticau. Este in primul rand o tradare fata de el, ca jurist. Catalin Predoiu stie foarte bine ca nu poti sustine un set de principii si apoi contrariul acelor principii. Poate ca se iluzioneaza ca va putea sa spuna "nu" colegilor din noul guvern. Atunci nu stie cum se lucreaza in PSD si, mai ales, in PD-L, unde nu poti avea o opinie contrara fata de sef", scrie Tariceanu.

In al doilea rand, liderul PNL considera ca acceptul lui Predoiu de a face parte din Guvernul PDL-PSD este o tradare fata de el insusi ca politician si fata de oamenii care l-au votat.

"In al treilea rand, este o tradare fata de Partidul National Liberal si aici vreau sa raspund acelor voci care afirma ca PNL ar trebui sa accepte aceasta nominalizare. Intre programul pe justitie al PNL si programul si declaratiile asumate de coalitia PSD-PD-L exista diferente semnificative. Partidul National Liberal nu accepta sa se asocieze cu proiectele Guvernului de stanga PDL-PSD, cu care nu este de acord", mai spune Tariceanu.

In incheiere liderul PNL anunta ca va propune o intrunire a Biroului Politic al partidului care sa ia in discutie decizia lui Catalin Predoiu, pentru ca trebuie dat "un raspuns politic fara echivoc in acest caz".

Update: "Este crucial pentru Romania sa obtina inlaturarea monitorizarii pe justitie; din acest motiv am acceptat", a declarat Catalin Predoiu, care s-a autosuspendat din calitatea de membru PNL.