Roberta Anastase, propunerea PD-L pentru conducerea Camerei Deputatilor, a fost aleasa presedintele Camerei cu 218 pentru. Contracandidatii Robartei Anastase, liberalul Ludovic Orban si Laszlo Borbely, din partea UDMR, au obtinut 69, respectiv 26 de voturi.

Roberta Anastase are 32 de ani si este de profesie sociolog. Ea a obtinut, in urma cu un an, un mandat de europarlamentar, insa in noiembrie 2008 a candidat pentru un mandat de deputat in Parlamentul Romaniei.

Deputatul Roberta Anastase este secretar executiv al PDL, ea fiind aleasa deputat in anul 2004 si europarlamentar in 2007.

La alegerile din 30 noiembrie, Roberta Anastase, presedintele PD-L Prahova, a obtinut mandatul de parlamentar cu 53,57%, reprezentand 11.355 de voturi din cele 21.196 valabil exprimate in colegiul 11 pentru Camera Deputatilor.

Potrivit protocolului de colaborare semnat intre PSD si PD-L, conducerea Senatului revenea PSD, in timp ce conducerea Camerei Deputatilor revenea PD-L. Mircea Geoana a fost ales vineri presedintele Senatului, iar Roberta Anastase presedintele Camerei Deputatilor.