Curtea de Apel Bucuresti a anulat, vineri, mandatul de deputat obtinut de UDMR in circumscriptia din strainatate, al lui Koto Jozsef, in urma dosarului deschis de candidatul UDMR din circumscriptia 2 Targu Mures, Benedek Imre Sandor, contra Biroului Electoral Central.

Potrivit lui Benedek Imre Sandor, prin sentinta pronuntata vineri in dosarul 7882/2/2008, deschis de acesta contra Biroului Electoral Central, Curtea de Apel Bucuresti a anulat mandatul lui Koto Jozsef, sentinta putand fi atacata in termen de 5 zile de la comunicare, transmite Mediafax.

"Curtea a anulat mandatul obtinut de UDMR in circumscriptia 43 din strainatate. A respins si cererea subsemnatului de atribuire a unui mandat", a precizat Benedek.

Acesta a spus ca il bucura faptul ca instanta a confirmat ca a avut dreptate in ceea ce priveste "procedura defectuoasa" a atribuirii mandatului din strainatate, dar ca nu s-a hotarat daca va ataca sentinta, care ii este, totusi, defavorabila.

"Instanta a creat posibilitatea de a relua impartirea. Am demonstrat ca ce am spus a fost adevarat. In cinci zile se poate contesta decizia instantei, vor decide daca vom face recurs colaboratorii mei, care ma imping inainte – echipa care a muncit in aceasta campanie si avocatii. Eu nu doresc sa ma duc mai departe, consider ca am castigat si ma bucur", a spus Benedek.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, reprezentantii Curtii de Apel Bucuresti si ai BEC nu au putut fi contactati pentru a-si prezenta punctul de vedere.

Benedek Imre a deschis, la inceputul lunii, la Curtea de Apel Bucuresti, un proces contra Biroului Electoral Central, care i-a respins ca nefondata contestatia vizand modul de atribuire a mandatelor. El a sustinut ca si Muresul ar fi trebuit sa primeasca un mandat in plus, al sau, dupa exemplul Aradului.

Benedek sustinea ca, la redistribuire, legea prevede ca procedura alocarea suplimentara a mandatelor in judetele unde au ramas cele mai multe voturi neutilizate pentru formatiunea politica respectiva, iar pentru UDMR aceste doua judete erau, in ordine, Arad si Mures.

El a aratat ca, daca la Arad s-a alocat un mandat suplimentar candidatului UDMR, nu s-a intamplat acelasi lucru si la Mures, pana la urma primind mandatul, prin redistribuire, candidatul din colegiul care cuprinde si Africa, Koto Jozsef, care a primit 34 de voturi din 1.768 (circa doi la suta), in timp ce el a avut 12.769 de voturi din cele 29.936 valabil exprimate (42,6 la suta).