Liderul social-democrat Mircea Geoana a fost ales, vineri, presedinte al Senatului pentru legislatura 2008-2012. Geoana a primit 96 de voturi pentru si 35 impotriva, el fiind singurul canjdidat. Deputatii si senatorii alesi pe 30 noiembrie au depus vineri juramantul. Si deputatii aleg, in cursul zilei de vineri, noua conducere a Camerei.

Potrivit protocolului de colaborare semnat intre PSD si PD-L, conducerea Senatului revenea PSD, in timp ce conducerea Camerei Deputatilor va reveni PD-L. Propunerea democrat-liberalilor pentru aceasta functie este Roberta Anastase, fost europarlamentar. Roberta Anastase a primit, vineri dimineata, din partea grupului parlamentar al PD-L, 58 de voturi pentru si 41 impotriva pentru a ocupa aceasta functie.

Pe langa Roberta Anastase, care va fi, cel mai probabil, presedintele Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, PD-L va mai avea un vicepresedinte, alti doi vicepresedinti vor fi de la PSD, iar un al patrulea, de la PNL, potrivit NewsIn. Liberalii au anuntat deja ca fostul presedinte al Camerei, Bogdan Olteanu, va fi propus pentru sefia Camerei, insa cum este putin probabil sa fie ales, lui ii va reveni, cel mai probabil, postul de vicepresedinte din partea PNL.

Pe langa functia de presedinte al Senatului, Mircea Geoana a cerut si schimbarea legii CSAT, astfel incat presedintele Senatului sa faca parte din Consiliului Suprem de Aparare a Tarii si sa fie numarul doi dupa seful statului in aceasta structura.