Unul dintre personajele foarte putin cunoscute din randul nominalizatilor pentru functiile de ministri in noul Guvern este Ion Bazac, care ar putea prelua ministerul sanatatii. Amanuntul este ca posibilul viitor ministru este seful companiei care aduce masinile Ferrari in Romania. Bazac are totusi legaturi cu sanatatea: a fost confirmat medic specialist in 2000 si a ocupat si functia de secretar de stat in Ministerul Sanatatii. Bazac a fost acum trei ani audiat si de PNA. Face parte din PSD inca din 2001.

Bazac s-a nascut in iulie 1968 la Bucuresti si a absolvit liceul de matematica-fizica “Mihai Viteazul" si apoi Facultatea de Medicina Generala din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “ Carol Davila “ din Bucuresti.

In decembrie 2000 a sustinut examenul de medic specialist si a fost confirmat medic specialist in specialitatea Sanatate Publica si Management.

Experienta in ministerul sanatatii se leaga de doua perioade:

- decembrie 2000 - martie 2002 cand a fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii si Familiei, responsabil cu integrarea europeana si relatiile internationale. In aceasta calitate a coordonat implementarea Programului de Reforma a Sistemului de Sanatate finantat de Banca Mondiala.

- iulie– decembrie 2004, a fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii, responsabil cu coordonarea Directiei Generale a Bugetului Sanatatii si a Departamentului de Integrare Europeana.

Bazac a mai fost secretar de stat si la Ministerul Apelor si Protectiei Mediului, intre martie 2002 - iulie 2003.

Bazac este cunoscut in prezent in lumea auto ca presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. Forza Rossa S.R.L., reprezentantul oficial Ferrari in Romania. Forza Rossa a semnat contract cu Ferrari in aprilie 2007, iar in mai 2008 a deschis primul showroom Ferrari din tara, in otopeni, cu o investitie de cinci milioane euro.

In 2005 si 2006 a ocupat functia de presedinte al Consiliului de Administratie al S.C. Global Finance & Leasing IFN S.A, companie care fost achizitionata de Fortis Bank in decembrie 2006.

Ionut Bazac a fost audiat de Parchetul National Anticoruptie, in ianuarie 2005, in dosarul "Sanatatea", in legatura cu transferul ilegal a cinci miliarde lei catre mai multe societati comerciale intermediare, in cadrul operatiunii de procurare a aparatelor de purificare a aerului necesare unitatilor spitalicesti din tara, conform Mediafax.

Aspectele cercetate penal in acest dosar vizau incheierea unor contracte pentru aparatura medicala, servicii si sedii ale unor case judetene de asigurari de sanatate sau spitale, precum si conditiile de plata a unor produse farmaceutice furnizate bolnavilor de catre unele firme, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase materiale necuvenite.