Viitorul premier Emil Boc a declarat, inaintea intalnirii de miercuri dintre reprezentantii PD-L si cei ai PSD pentru impartirea ministerelor din viitorul Guvern, ca reprezentantii celor doua partide care fac parte din delegatiile de la intalnirea de miercuri nu vor avea posturi de ministri in viitorul Guvern. Din delegatia PD-L fac parte, pe langa viitorul premier Emil Boc, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur si Adriean Videanu.

Unul dintre liderii importanti din PD-L care nu face parte din delegatie si care si-ar dori un fotoliu de ministru este Vasile Blaga.

Din delegatia PSD fac parte Miron Mitrea, Marian Vanghelie, Mircea Geoana, Viorel Hrebenciuc, Constantin Contac, Liviu Dragnea si Daniela Popa.

In plus, exista informatii potrivit carora cele doua partide ar fi decis, in timpul intalnirii de miercuri, sa schimbe din nou modalitatea de impartire a ministerelor: PSD ar urma sa ceara primul minister, pentru ca are prima optiune, PD-L pe urmatoarele doua. Practic, fiecare partid va alege, pe rand, cate doua portofolii.

Prima optiune a PSD este Ministerul Internelor si Reformei Administrative, iar PD-L ar urma sa opteze, in primul rand, pentru Finante si Transporturi.