Reprezentantii PD-L si cei ai PSD s-au intalnit, incepand cu ora 13:00, la Senat, pentru a-si imparti portofoliile din viitorul Guvern. Potrivit protocolului de colaborare incheiat intre cele doua partide, PSD are dreptul sa dea un vicepremier si sa aleaga primul minister, PD-L pe urmatoarele doua, iar restul portofoliilor vor fi impartite pe principiul pachetelor de ministere.

UPDATE:Emil Boc a declarat, inaintea intalnirii, ca reprezentantii celor doua partide care fac parte din delegatiile de la intalnirea de miercuri nu vor avea posturi de ministri in viitorul Guvern. Intra in articol pentru a vedea ce politicieni fac parte din delegatiile PSD si PD-L.

Din delegatia PD-L fac parte, pe langa viitorul premier Emil Boc, Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur si Adriean Videanu.

Din delegatia PSD fac parte Miron Mitrea, Marian Vanghelie, Mircea Geoana, Viorel Hrebenciuc, Constantin Contac, Liviu Dragnea si Daniela Popa.

Surse din cele doua partide au declarat pentru HotNews.ro ca PSD a facut prima alegere: Ministerul Internelor si Reformei Administrative ar urma sa aiba la conducere un social-democrat.

Liderul PSD, Mircea Geoana, a anuntat ca miercuri vor fi impartite portofoliile, in timp ce joi vor fi nominalizati noii ministri.

PSD ar fi ales deja primul minister, cel al Internelor si Reformei Administrative, in timp ce urmatoarele doua optiuni vor apartine PD-L. Ministerele pentru care ar urma sa opteze liberal-democratii sunt cel al Transporturilor si cel al Finantelor, iar social-democratii ar fi dispusi sa le cedeze in schimbul Ministerului de Interne.

Restul portofoliilor ar urma sa fie impartite pe principiul pachetelor de ministere: negociatorii de la PD-L si PSD vor imparti portofoliile in pachete de cate doua ministere, iar fiecare partid va avea dreptul sa aleaga cate un portofoliu.

Liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat, miercuri, ca nu face niciun fel de declaratie privind impartirea ministerelor inantea intalnirii programate la ora 13:00. "Dupa aceasta intalnire, veti avea toate detaliile privind impartirea ministerelor". El a adaugat, insa, ca "Alegerea portofoliilor nu va fi o loterie mecanica, ci in functie de specificul fiecarui partid".

Intalnirea dintre cele doua partide era programata initial miercuri, la ora 10:00, insa a fost amanata pentru ora 13:00. In ciuda faptului ca au existat zvonuri potrivit carora motivul amanarii ar fi fost o posibila intalnire intre Traian Basescu, Emil Boc si Mircea Geoana, la Patalatul Cotroceni, liderul social-democrat a declarat ca "Nu am avut miercuri nicio discutie cu Traian Basescu".

"Venim cu un set de prioritati pe competente si domenii. Toate ministerele din Guuvernul Romaniei sunt importante", a declarat si Emil Boc inaintea intalnirii de la ora 13:00 cu reprezentantii PSD, evitand sa spuna care portofolii reprezinta prioritati pentru PD-L.

UPDATE 2:Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Traian Basescu nu s-a intalnit, in ultimele doua zile, cu reprezentantii PD-L si PSD, potrivit Realitatea Tv.