Noii alesi ai romanilor s-au intalnit, pentru prima data, in cadru oficial. Intr-o zi inceputa abrupt, cu demisia premierului desemnat, Theodor Stolojan, in Camera Deputatilor sedinta a durat, in total, aproape patru ore, cu o pauza de 30 de minute, pentru desemnarea liderilor grupurilor parlamentare. Proaspetii deputati, marea majoritate aflati in afara grupurilor de negociere, au trait pentru prima data timpii morti ai plenului.

Guvernarea a fost cea mai importanta tema de discutie intre alesi, dupa ce, in mai putin de doua ore, premierul desemnat s-a stransformat din Stolojan in Boc.

Dupa pauza pentru alegerea liderilor de grupuri parlamentare, din sala au disparut figuri notorii, cum ar fi Viorel Hrebenciuc si Adrian Nastase, dar au ramas altele, cu ar fi Calin Popescu Tariceanu.

Acesta din urma a trebuit sa fie prezent pentru a lua cuvantul in calitate de lider de grup, dupa ce, la votarea liberalilor, 19 din cei 65 de deputati ii dadusera girul pentru aceasta functie lui Ludovic Orban.

  • Vezi galeria foto atasata pentru imagini din prima zi de mandat a deputatilor