"Mergem mai departe cu Guvernul PDL-PSD, ne tinem de treaba", a declarat liderul democrat-liberal Emil Boc la finalul intalnirii de luni dintre reprezentantii celor doua partide, partenere pentru viitoarea coalitie de guvernare. "Nu este treaba noastra sa comentam deciziile luate in alt partid. Am convenit ca PD-L sa dea primul ministru, s-a facut o rocada in interiorul PD-L, nu avem ce sa comentam. Marti stabilim structura viitorului Guvern, iar lunea viitoare sper ca noul Executiv sa obtina o sustinere de 70% in Parlament, cat au cele doua partide, PSD si PD-L", a afirmat liderul PSD, Mircea Geoana.

Mircea Geoana mai spune ca vineri, noul premier desemnat, Emil Boc, va depune programul de guvernare la Parlament.

"Vreau sa ramanem in calendarul anuntat. Cel mai important este sa dam Romaniei un Guvern stabil cat mai repede posibil. Mergem inainte, in graficul stabilit", a adaugat liderul social-democrat.

"Am avut o prima lectura a programului de guvernare. Nu ne apucam sa dam peste cap ceea ce s-a convenit. Suntem oameni seriosi si responsabili, am hotarat sa mergem impreuna intr-un Guvern de larga coalitie. Este o prima dovada a seriozitatii si responsabilitatii", a incheiat el.

Si Emil Boc a confirmat ca acordul cu PSD si calendarul anuntat pentru formarea noului Guvern raman valabile.