"Multumesc sefului statului pentru increderea acordata, am acceptat propunerea facuta. Obiectivul de a avea un Guvern pe 22 decembrie ramane valabil. In perioada urmatoare vom pune la punct ultimele detalii ale programului de guvernare si ne vom prezenta in fata Parlamentului", a afirmat Emil Boc, dupa desemnarea sa, de catre seful statului, in functia de premier.

Cele mai importante declaratii ale premierului desemnat, Emil Boc:

  • "Voi constitui un grup de experti din partea BNR si a Academiei Romane pentru a ma ajuta in problemele economice si financiare."
  • "Vreau sa le multumesc clujenilor pentru increderea pe care mi-au acordat-o si in 2004, si in 2008. Voi ramane intotdeauna alaturi de Cluj si de problemele acestui frumos oras."
  • "Am luat act de decizia lui Theodor Stolojan si evident ca il voi coopta in echipa de experti."
  • "Avem de trecut un Guvern prin Parlament, avem foarte multa treaba. Am avut discutii cu partenerii de la PSD-PC, mergem inainte."

Scurta biografie a lui Emil Boc:

  • Emil Boc s-a nascut pe 6 septembrie 1966 la Rachitele, in judetul Cluj. In anul 1991 a absolvit Facultatea de Istorie si Filosofie din Cluj, iar in 1995 a terminat Facultatea de Drept, pentru ca, din 1996, sa fie inscris ca avocat in Baroul Cluj, potrivit Wikipedia.
  • Din anul 2000, Emil Boc este doctor in Dept constitutional si institutii politice, iar in prezent ocupă postul de conferentiar univeristar la Facultatea de stiinte Politice si Administratie Publică si la Facultatea de Drept din cadrul Universitătii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca.
  • Ascensiunea politica a lui Emil Boc a inceput in 2003, cand a fost desemnat presedintele executiv al Partidului Democrat. In perioada 2000-2004, Boc a fost deputat de Cluj, pentru ca in 2004 sa fie ales primar al municipiului Cluj-Napoca, in dauna lui Gheorghe Funar. In 2008, Emil Boc a fost reales in functie cu un scor electoral zdrobitor: 76,2% din voturi.
  • In decembrie 2007, in urma fuziunii dintre Partidul Democrat si Partidul Liberal-Democrat,  Emil Boc a fost ales presedintele Partidului Democrat-Liberal.
  • Emil Boc si Victor Ciorbea sunt cei mai tineri premieri romani de dupa Revolutie. Ca si Victor Ciorbea, Emil Boc a fost nominalizat la fotoliul de premier la varsta de 42 de ani.