Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat, luni, la Realitatea TV, ca liberalii sunt dispusi sa reia discutiile pentru formarea unei majoritati cu PSD si PDL, daca cele doua partide anunta ca au rupt legaturile dintre ele.

"Noi nu suntem "cocota de coltul strazii". Cine vrea sa dicute cu noi, discuta cu noi si nu la doua capete. Daca PDL sau PSD anunta ca au rupt legaturile intre ele, suntem dispusi sa disctam formarea unei majoritati, daca nu haide si sa vedem adevarul in fata, e o majoritate formata din doua partide care au 70%, tocmai l-au ratacit pe Stolojan pe drum, o sa-si puna probabil alt prim-ministru", a sustinut Bogdan Olteanu, citat de Mediafax.

Olteanu a subliniat ca retragerea lui Stolojan i se pare "un lucru extrem de grav" si "nu o gluma".

"Nu e un lucru care ar fi trebuit sa se intample, pentru ca domnul Stolojan cand a fost desemnat, stia cine formeaza majoritatea, nu a fost o surpriza si ca s-a construit un proiect de guvernare, inteleg ca s-au negociat ministere, in jurul acestei echipe. Romania are nevoie de un guvern cat mai repede pentru ca suntem in criza economica. In aceste conditii, asemenea balet mie mi separe a fi neserios, si in aceeasi masura sa propui un om si apoi sa-l retragi inainte de ajungerea la votul din Parlament mi se pare un semn de lipsa de respect pentru cei care au votat", a spus Olteanu.

Liberalul a afirmat ca nu Stolojan a luat singur decizia asta, ci impreuna cu seful statului.

"Nu vreau sa cred ca Stolojan da dovada de o asemenea labilitate politica si incat sa depuna mandatul de prim-ministru fara sa se consulte cu cei care l-au numit. Sunt convins ca Traian Basescu a stiut si a luat parte la luarea deciziei in cel mai bun caz, daca nu cumva a luat-o singur. Incepem noua guvernare cu schimbarea prim-ministrului. Nu s-a mai intamplat de 17 ani asa ceva", a conchis Olteanu.