Virgil Pop, deputatul PNL Cluj ales in colegiul 8, aflat, la data alegerilor, in arest, la solicitarea DNA, si care a fost pus in libertate printr-o decizie luata joi de Curtea de Apel a venit, luni, la Parlament, pentru a indeplini procedurile de preluare a mandatului de parlamentar.

Liberalul Virgil Pop a trecut, luni, cu citeva ore inainte de prima sedinta de plen a noului Parlament, pentru a-si prelua mandatul de deputat. Pop, aflat la primul sau mandat in Parlament a constituit un caz aparte printre noii veniti in Legislativ, el fiind ales de electorat desi, la data scrutinului pentru parlamentare se afla in arest, acuzat de procurori de trafic de influenta. El a depus actele neserare, printre care declaratia de avere, CV-ul, a completat fisa de deputat si a facut fotografia pentru legitimatie, relateaza NewsIn.

Virgil Pop a primit, in 5 decembrie, certificatul de deputat venind la Biroul Electoral Judetean insotit de doi politisti, la acea data aflandu-se inca in arest preventiv, la solicitarea DNA.

„Nu pot decat sa le multumesc pentru ca au avut incredere in mine chiar si in conditiile in care am fost retinut si, dupa aceea, cercetat in stare de arest”, a declarat Pop, care a venit la Prefectura Cluj, unde BEJ Cluj a inmanat certificatele, insotit de doi politisti.

Virgil Pop sustinea atunci ca ca va fi prezent in Parlament la depunerea juramantului. Intrebat daca a depus o cerere in acest sens, deputatul ales a raspuns: „Este dreptul meu ca cetatean, pentru ca nu sunt singurul care este in ipostaza asta, doar ca eu sunt considerat un pericol public asa ca... mare atentie”.

„Sunt convins ca este un caz fara precedent, dar asupra dosarului si asupra acuzatiilor nu vreau sa fac nicio referire”, a mai afirmat deputatul de Turda, adaugand ca nu este tratat preferential in arest si imparte o celula cu un alt arestat preventiv.

Ulterior, Curtea de Apel Cluj a decis punerea in libertate a deputatului ales Virgil Pop, aflat in arest preventiv din data de 18 noiembrie.

Virgil Pop, candidatul PNL Cluj, a obtinut la alegerile parlamentare 2.299 de voturi, adica 11,82% din sufragiile exprimate in colegiul 8 - Turda pentru Camera Deputatilor, fiind ales deputat.

DNA sustine ca Virgil Pop este acuzat de trafic de influenta in forma continuata si ar fi cerut de la Petru Chis 80.000 de euro. “Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat ca in perioada decembrie 2007- februarie 2008, in calitatea pe care o avea la acea data de consilier judetean, inculpatul Pop Virgil a pretins suma totala de 80.000 euro din are a primit 130.000 lei si 30.000 de euro de la un denuntator, pentru ca, prin influenta pe care o avea asupra persoanelor cu functii de conducere din SC Electrica SA Bucuresti si Transilvania Nord, precum si asupra presedintelui Consiliului Judetean Cluj, sa determine incheierea unor contracte de executie de lucrari de instalatii electrice in favoarea societatii administrate de denuntator”, se arata in comunicatul de presa al DNA.