PD-L si PSD au discutat, joi, intr-o intalnire tehnica, modalitatea de impartire a ministerelor, pe principiul "perechilor de portofolii", partidul care opteaza pentru unul dintre cele doua ministere din pachet nemaiavand dreptul sa il solicite si pe celalalt. Negocierile efective privind impartirea ministerelor ar urma sa inceapa, insa, sambata, sustin surse citate de Mediafax. Pana atunci, echipele tehnice lucreaza la forma finala a programului de guvernare.

Pentru aceasta au fost stabilite mai multe pachete de ministere. Potrivit surselor citate, reprezentantii celor doua formatiuni ar fi stabilit ca partidul care decide sa preia Ministerul de Interne, va trebui sa renunte la Ministerul Justitiei, iar Ministerul Mediului va merge la pachet cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, social-democratii si democrat-liberali urmand sa decida care partid ia fiecare dintre cele doua portofolii.

Alte pachete includ Ministerul de Externe si pe cel al Apararii, Ministerul Sanatatii si cel al Educatiei. Ministerul Finantelor ar urma sa intre in acelasi pachet cu cel al Economiei, iar Ministerul Transporturilor, cu cel al Agriculturii.