Liberalii au discutat in ultimele zile cu democrat-liberalii despre o eventuala colaborare parlamentara, dar si despre sustinerea unui eventual guvern minoritar PD-L - UDMR, care s-ar putea forma din cauza neintelegerilor PD-L - PSD, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse liberale.

Potrivit surselor citate, liberalii au fost contactati de o parte din liderii PD-L care le-ar fi propus, initial, continuarea negocierilor si o "cooptare la guvernare", lasandu-i pe liberali sa inteleaga ca nu au ajuns la o intelegere clara cu PSD pentru formarea noului guvern.

Discutiile cu democrat-liberalii ar fi continuat si dupa ce PD-L si PSD au anuntat oficial ca vor forma viitorul guvern, dar ca, in ulimele zile, unora dintre lideri li s-au propus telefonic diverse variante de colaborare.

"Pedelistii ne-au propus o coptare la guvernare. Noi nu vrem sa participam la guvernare, dar am prefera sa avem o colaborare si o sustinere a noului Guvern in Parlament", au spus sursele citate, mentionand ca liberalii nu sunt inca dispusi sa inceapa negocierile in acest sens.

In plus, acestea au afirmat ca printre liderii PD-L care au sunat la PNL se numara Gheorghe Flutur si Ioan Oltean.

Propunerile, incercari de a forta mana PSD

Pe de alta parte, unii lideri PNL au afirmat ca aceste "propuneri" venite din partea PD-L sunt menite sa "forteze mana PSD", care ar putea ceda mai mult la negocierile pe ministere.

Sursele citate au spus ca liberalii ar prefera varianta sustinerii guvernului minoritar, din Parlament, pentru a putea avea un control asupra celor de la putere.

Liberalul Adrian Iorgulescu a declarat, pentru MEDIAFX, ca exista tatonari din partea PD-L, fara a mentiona ce fel de propuneri.

"Au fost tatonari din partea democrat-liberalilor. Ni s-au facut, 'cu voci de sirena', propuneri si unii lideri PNL au fost contactati de PD-L", a spus Iorgulescu.