Liderul PNL Gorj, Dan Ilie Morega, solicita o sedinta de urgenta a Delegatiei Permanente a partidului, in conditiile in care decizia privind trecerea liberalilor in opozitie nu trebuie luata de "doua-trei persoane de la Bucuresti", relateaza Mediafax.

Morega a declarat, miercuri, ca mai multi lideri de organizatii judetene din tara si din structurile de conducere ale acestora gandesc la fel ca el si doresc o asemenea sedinta.

Presedintele PNL Gorj a spus ca liberalii trebuie sa analizeze foarte bine ce s-ar putea intampla cu ei peste patru ani daca vor trece in opozitie.

"Si Guvernul Tariceanu II a fost decis tot de doi-trei oameni de la Bucuresti, iar de data aceasta si eu si alti colegi din tara consideram ca este nevoie de o sedinta de urgenta a Delegatiei Permanente Centrale a partidului. Acest joc care a fost facut de un nucleu restrans la nivel central trebuie sa tina cont de interesele partidului pe termen lung. Delegatia Permanenta are prin statutul partidului responsabilitatea de a lua o asemenea decizie. PNL poate sa creasca dupa patru ani de opozitie, dar poate sa ajunga si la 5-6 la suta pentru ca riscam sa pierdem o parte insemnata a primarilor si viceprimarilor din teritoriu", a declarat Morega.

Morega a mai spus ca inca mai crede in posibila intrare a PNL la guvernare, mai ales ca el este unul dintre liberalii care au incredere in capacitatea lui Theodor Stolojan de a conduce viitorul Guvern.

"Am colaborat cu dumnealui atunci cand am fost in fruntea fostei Aliante DA si consider ca este unul dintre specialistii care pot ajuta Romania in momentele de criza. Eu cred ca e foarte posibil sa nu faca Guvernul cu PSD pentru ca programele de guvernare ale PDL si PNL sunt mult mai compatibile", a adaugat Morega.