Programul anti-criza a fost realizat prin “recalibrarea” Programului de guvernare al partidului, pe baza a trei scenarii de posibila evolutie in urmatorii patru ani: 7% crestere economica pe an, 5% si, respectiv, 4%. Ele vizeaza o cooperare a Comisiei Europene cu Banca Centrala Europeana, pentru crearea unei linii de credit pentru goluri de lichiditate, in situatii de urgenta, la care sa aiba acces bancile centrale europene care nu se afla in zona euro. Programul include:

  • discutii cu bancile pentru a prelungi durata de rambursare a creditelor imobiliare in cazul familiilor care nu-si mai pot permite sa plateasca ratele. ”Daca nu vom avea succes, vom interveni noi pentru a refinanta creditele prin extinderea duratei lor”, a precizat prim-vicepresedintele PDL. Stolojan a completat ca programul de refinantare de catre stat a creditelor imobiliare s-ar putea derula atat prin banci cu capital de stat, cat si prin alte banci comerciale, in functie de oferta. Aceasta masura este destinata in special clasei de mijloc si celor care au programata o durata de rambursare mai redusa de 35 de ani, in functie de situatia fiecarei familii in parte.
  • Stolojan sustine majorarea cu 50% a salariilor din invatamant si ca, in cazul in care PDL va ajunge la guvernare, va gasi solutiile pentru a asigura fondurile necesare.
  • accelerarea reformei administratiei publice si descentralizarea, dar si adoptarea legilor sistemului unitar de salarizare. Rezolvarea situatiei dosarelor de restituire a proprietatilor confiscate abuziv, respectarea regulilor de prudenta fiscala si bugetara, reintroducerea planificarii strategice multianuale, sustinerea IMM-urilor si relansarea procesului de privatizare.
  • scutirea de impozit a profitului reinvestit.

Despre colegii de guvernare:

Despre Mircea Geoana:

  • Are “mintea ratacitoare si schimbatoare”, pentru ca a pledat pentru mentinerea cotei unice, dar si pentru aplicarea unor cote de impozitare diferentiate, si pentru ca sustine ca in SUA ar fi invins socialismul. “Dorim sa ii transmitem o veste domnului Geoana: in America nu a invins nici socialismul, nici capitalismul de stat, cum isi inchipuie dansul”, l-a ironizat, Theodor Stolojan pe Mircea Geoana.
  • face promisiuni in functie de auditoriul caruia i se adreseaza pe moment.
  • “Ceea ce e important pentru Geoana este ca vorbeste limbi diferite, in functie de cine e de fata. La intalnirea cu electoratul spune ca vrea sa imparta cota unica in mai multe cote si sa impoziteze mai greu pe cine realizeaza venituri mai mari. La intalnirea cu oamenii de afaceri spune ca vrea sa apere cota unica. Ar trebui sa se hotarasca”.
  • Geoana da dovada ca are o “deteriorare de gandire”. “Avem o propunere facuta de domnul Mircea Geoana de ai scuti pe cei care au facut averi, cum zice dansul ilicite, ilegale, deci iata ce ii trece prin cap domnului Mircea Geoana. El nu merita votul, pentru ca nici macar in Parlamentul Romaniei nu este bine sa trimiti un om care are asemenea deteriorare de gandire”, a declarat Stolojan.

Despre Ion Iliescu

  • “Domnul Ion Iliescu nu isi cunoaste prea bine colaboratorii. Iliescu nu cunoaste cat de insetati sunt colaboratorii dansului de economia de stat”.
  • “Cred ca colaboratorii dansului sunt dispusi sa incheie aliante cu oricine de pe glob, numai sa ajunga din nou la acea economie de stat despre care vorbeste domnul Geoana acum. Se gandesc iarasi la CEC, ca nu au apucat sa devalizeze si CEC-ul, asa cum a fost devalizat Bancorexul si Banca Agricola”, a spus el. Stolojan i-a transmis lui Iliescu sa nu uite ca a candidat la presedintia PSD avand alaturi “aceeasi colegi, cei pe care ii mangaie din nou pe crestet astazi: Nastase, Mitrea, Hrebenciuc”.