Presedintele PD-L Emil Boc a declarat miercuri ca democrat-liberalii discuta in acest moment cu UDMR si PSD, cele doua partide care si-au aratat disponibilitatea de a colabora. "Negociem, aceasta este concluzia intalnirii... negociem, negociem, negociem", a subliniat Boc.

Varianta unui guvern minoritar ar fi viabila, insa fragila, a declarat miercuri presedintele UDMR, Marko Bela, la finalul negocierilor dintre reprezentantii minoritatii maghiare si cei ai PD-L.

"Si in opozitie este viata", a comentat Marko Bela varianta in care viitorul Guvern va fi format doar din PD-L si PSD.

El a precizat ca discutiile dintre UDMR si PD-L au vizat programul de guvernare si nu s-a vorbit nimic despre functii sau ministere.

Pe de alta parte, Marko Bela nu a exclus eventuale negocieri cu PSD: "Daca dl. Geoana va solicita sa discutam, bineinteles ca vom discuta", a precizat Marko Bela.

Negocierile dintre PD-L si UDMR au durat peste o ora. Democrat-liberalii au fost reprezentati de presedintele Emil Boc, prim-vicepresedintii Adriean Videanu si Theodor Stolojan, Gheorghe Flutur, Vasile Blaga, Radu Berceanu, Elena Udrea, Florin Popescu si Mircea Hava. Din partea UDMR s-au prezentat in Aleea Modrogan Marko Bela, Kelement Hunor, Laszlo Borbely si Verestoy Attila.