Negocierile dintre PD-L si PSD, pentru formarea unei majoritati parlamentare, continua si marti. Liderii social-democrati din toata tara au decis luni, dupa o sedinta de mai bine de patru ore, sa negocieze cu PD-L formarea unei majoritati parlamentare, insa au pus conditia ca UDMR sa nu faca parte din viitorul Executiv. Semnarea unui protocol de colaborare este asteptata insa miercuri, in aceeasi zi in care presedintele Traian Basescu ar putea anunta numele noului premier.

UPDATE: Liderii PSD si PD-L se intalnesc marti la Senat, la ora 19:00, pentru negocieri privind formarea unei majoritati parlamentare. Liderii celor doua formatiuni au anuntat ca vor face declaratii presei dupa ora 20:00.

Liderul social-democrat Mircea Geoana a declarat ca PSD intentioneaza sa incheie un protocol politic de colaborare cu PD-L pana miercuri, anunta televiziunile de stiri.

Presedintele UDMR, Marko Bela a declarat, marti, ca a primit "cu stupefactie" decizia PSD de a nu colabora cu Uniunea si de a cere excluderea UDMR de la guvernare, in conditiile in care, sustine Marko Bela, "Chiar zilele trecute, PSD ne propusese o colaborare mai stransa si guvernare comuna. Prin aceasta decizie, PSD doreste, probabil, sa atraga electoratul PRM, fara sa observe insa ca PRM nu a mai obtinut voturi la ultimele alegeri.

Majoritatea liderilor politici, dar si presedintele Traian Basescu au afirmat ca miercuri ar putea fi anuntat numele noului prim-ministru.