Coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea, a declarat, sambata dupa-amiaza, ca, in urma negocierilor cu PNL si PDL este evident faptul ca PSD poate avea o alianta cu PDL pentru a merge la guvernare sau o alianta cu PNL pentru a face o opozitie puternica.

"Acum cred ca este evident ca putem avea o alianta cu PDL ca sa mergem la guvernare si o alianta cu PNL, ca sa avem o opozitie puternica. Decizia care trebuie luata de catre colegii mei nu este cu cine mergem la guvernare, ci daca mergem la guvernare sau daca stam in opozitie", a precizat Mitrea, potrivit Mediafax.

Mitrea a spus ca la Comitetul Executiv National (CExN), care se va reuni luni in sedinta, se va decide daca PSD va merge la guvernare alaturi de PDL sau va merge in "opozitie activa", alaturi de PNL.

Mitrea a aratat ca a incerca, in acest moment, ca PSD sa discute despre o majoritate cu PNL, care sa asigure celor doua formatiuni accederea la guvernare, este "inutila".

El a aratat ca PSD nu poate sa renunte la functia de premier in cazul accederii la guvernare cu PDL si a precizat ca functia de premier nu este nenegociabila, desi este importanta.

Mitrea a spus ca PDL a cerut in cadrul negocierilor de sambata "totul", adica functia de premier, implementarea programului PDL, fara a da nimic in schimb.

El a adaugat ca PSD nu a discutat cu PDL in ceea ce priveste functiile.