Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, la Tg Mures, ca formatiunea sa doreste o guvernare cu PD-L si PNL, dar, daca liberalii nu vor, atunci ar fi convenabila si formula cu democrat-liberalii, informeaza NewsIn.

Intrebat ce garantii are ca PD-L va sustine si punctele din programul Uniunii, in special cel referitor la Statutul Minoritatilor, liderul maghiar a spus ca nu poate anticipa ce vor face partenerii. „Eu nu pot anticipa rezultatul negocierilor privind un program comun de guvernare cu PD-L, nici cu altii. Dar, fiind vorba de formatiuni de dreapta, daca vorbim de PD-L si PNL, noi de centru-dreapta, programele noastre sunt compatibile. Dar nu ma refer la problemele speciale, ci la dezideratele generale: cota unica de impozitare trebuie mentinuta si mai sunt si altele. In ceea ce priveste Legea Minoritatilor, noi am spus ca vrem rediscutarea acestui proiect, dupa care sa ajungem la o concluzie comuna. Daca s-a putut candva, nu vad de ce nu s-ar putea si acum”, a declarat Marko Bela.

Marko Bela a mai declarat ca UDMR este dispusa sa participe si la o guvernare alaturi de PSD, doar ca social-democratii nu i-au convocat la negocieri.