Surse de la Cotroceni au negat, vineri, informatiile potrivit carora presedintele Traian Basescu i-a dat lui Calin Popescu Tariceanu doua zile pentru a se hotari sa renunte la pretentia de premier si sa intre la guvernare. Informatia fusese prezentata de Antena 3.

Surse de la Palatul Cotroceni au negat cele prezentate de postul de televiziune si au declarat pentru HotNews.ro ca seful statului nu i-a dat niciun ultimatum premierului.

Antena 3 a sustinut ca discutia dintre Basescu si Tariceanu a avut loc in cadrul consultarilor presedintelui cu partidele politice. Potrivit acelorasi surse, dorinta presedintelui este sa se formeze un guvern la care sa participe PD-L si PNL, fara ca Tariceanu sa fie premier.

Reprezentantii PD-L si cei ai PNL se vor intalni sambata dimineata, la ora 10:00, la sediul liberalilor, pentru negocieri privind formarea noului Guvern, anunta Antena 3.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, declarase dupa consultarile de la Cotroceni ca presedintele Traian Basescu le-a oferit partidelor doua zile pentru negocieri, exprimandu-si speranta ca luni va putea sa invite la discutii partidele care s-au inteles sa formeze o majoritate.