Secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea, a declarat vineri ca nu se vede in viitorul Executiv si ca efectele crizei mondiale vor ajunge in Romania, ceea ce inseamna ca va fi nevoie de un Guvern puternic, dar rezultatul alegerilor arata ca primele doua partide sunt aproape la egalitate.

"Ne asteptam ca efectele crizei mondiale sa ajunga in Romania. Am avut un Guvern cu o sustinere de 20%. Acum e firesc sa incercam sa avem un guvern puternic, care sa isi treaca programul economic solid in Parlament. Dar rezultatul alegerilor a scos doua partide aproape la egalitate", a spus Elena Udrea, potrivit Mediafax.

Intrebata daca se vede intr-un viitor Executiv, ea a raspuns scurt: "Nu".

Udrea a evitat sa precizeze daca are vreo preferinta de guvernare, cu PNL sau cu PSD, sustinand doar ca viitorul guvern trebuie sa fie "puternic".

Era sa ramana fara actul doveditor ce atesta castigarea mandatului de parlamentar, deoarece a sosit dupa incheierea ceremoniei.

La festivitatea inmanarii certificatelor constatatoare, care atesta calitatea de deputat sau senator, care s-a desfasurat vineri dimineata, in sala de sedinte a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, Elena Udrea, imbracata intr-o tinuta roz, a fost ultima sosita, chiar inainte ca functionarii municipali CGMB sa incuie sala de sedinta.

Incercarile initiale ale acesteia de a obtine actul respectiv s-au soldat cu un esec. Democrat-liberala a fost nevoita sa urce pentru a doua oara scarile institutiei Primariei Generale a Capitalei, pentru a se reintoarce la cel de-al treilea etaj, unde reprezentantul PDL in BEM, Marian Zlotea, i-a inmanat certificatul.

Si deputatii PNL Ludovic Orban si Bogdan Olteanu au ajuns la sediul BEM tarziu, imediat dupa incheierea festivitatii, dar si-au recuperat certificatele de la colegii de partid.

Mai mult, festivitatea de inmanare a mandatelor nu a fost lipsita de incidente, noul deputat PNL Daniel Budurescu s-a impiedicat pe scena si era sa cada peste invitatii din primul rand. Dupa incheierea festivitatii, Daniel Budurescu a declarat ca prin acest incident spera sa iasa din anonimat.