"Ceea ce am spus pana acum ramane valabil - asteptam rezultatele oficiale ale alegerilor, care vor fi anuntate maine de BEC. Speram ca rezultatele oficiale vor confirma ca PD-L are cu 3 mandate parlamentare mai mult decat PSD. Niciun partid nu a obtinut 50% la alegeri, asa ca seful statului va fi decisiv in desemnarea premierului. Credem ca avem un drept moral sa impunem un premier de la PD-L, dar nu avem dreptul constitutional, fiindca nu am obtinut majoritatea absoluta in Parlament", a afirmat, miercuri, liderul PD-L, Emil Boc.

"Niciun partid nu a obtinut majoritatea absoluta. In aceste conditii: 1. asteptam rezultatele BEC 2. asteptam invitatia sefului statului la Palatul Cotroceni pentru consultari 3. nu vom intra in discutii cu nicio formatiune politica, asteptam invitatia sefului statului la consultari. Decizia privind nominalizarea unui premier trebuie sa ii apartina presedintelui."

Emil Boc a mai adaugat ca "PSD si PNL doresc functia de premier cu toate ca nu au nici macar majoritate relativa. Decizia este in mana presedintelui. Nu incepem nicio negociere pana la consultarile de la Cotroceni. PD-L a castigat cel mai mare numar de colegii - 196."