Vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a declarat miercuri ca o mare parte a liderilor din teritoriu ai PSD sunt favorabili ideii unui guvern PD-L-PSD si ca aceasta varianta va fi tema pricipala a discutiilor pe care liderii social-democrati le vor avea in aceasta dupa-amiaza.

Sarbu a afirmat ca exista semnale din filialele din teritoriu "tot mai clare" ca liderii locali ai partidului doresc ca PSD sa intre la guvernare, noteaza Mediafax.

El a declarat ca, daca se doreste intr-adevar o guvernare puternica, bazata pe o sustinere parlamentara solida, atunci aceasta "duce cu gandul la o guvernare alaturi de PDL".

Si liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a declarat, miercuri, pentru Mediafax, ca in acest moment simte "o alianta fezabila PSD-PDL". El nu a dorit sa faca declaratii suplimentare.

Ilie Sarbu a mentionat insa ca, in eventualitatea unor negocieri cu PDL, daca se ajunge la concluzia ca PSD trebuie sa renunte la pretentia ca Mircea Geoana, liderul formatiunii, sa fie prim-ministru, atunci ar fi normal ca si PDL sa renunte la intentia de a-l propune pe Theodor Stolojan premier.

Potrivit NewsIn, liderii PSD din teritoriu i-au cerut in ultimele zile lui Mircea Geoana sa renunte la "pretentii" si sa negocieze intrarea cu PD-L la guvernare, intrucat considera aproape inexistente sansele ca Basescu sa accepte un guvern PNL-PSD. "Nu ne intereseaza visele tale de premier, partidul nu mai poate sta mult in opozitie", ar fi fost avertismentul acestora. Printre sustinatorii unei intrari la guvernare cu PD-L se numara Miron Mitrea, Dan Nica, Nicusor Constantinescu, Gheorghe Nichita si Cristian Diaconescu, sustin surse din PSD.

Conducerea PSD se intalneste, miercuri, la ora 14:00, la Senat, pentru a stabili echipele de negocieri cu celelalte formatiuni in vederea formarii unei majoritati guvernamentale, precum si mandatele pentru aceste discutii.