Candidatul UDMR pe colegiul uninominal Africa – Asia, Koto Iosif, a obtinut un mandat de deputat, fiind votat de numai 34 de alegatori. Numarul total de voturi exprimat in colegiul sau a fost 1.768. Acest lucru a fost posibil in urma redistribuirii mandatelor pentru diaspora.

Iosif Koto a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii intre 1998-2000. Reprezentantul UDMR este clujean si conduce filiala din Bucuresti a Fundatiei Comunitas. Iosif Koto are 69 de ani, este casatorit si are trei copii. In 2003 a fost numit vicepresedinte executiv al Prezidiului U.D.M.R. insarcinat cu problemele de invatamint si ale cultelor.

Are peste 100 de studii publicate in reviste culturale si stiintifice din tara si peste hotare in domeniul istoriei teatrale si dramaturgiei. In anul 2000 a fost decorat de catre presedinte cu Ordinul National “Pentru Merit” in gradul de Mare Ofiter, iar in 2002 presedintele Ungariei i-a acordat distinctia Crucea medie a Ordinului de Merit al Republicii Ungare.

Documente:

CV Iosif Koto ( , 03 Dec 2008) DOC, 4312K