Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat ca formatiunea sa a primit "numeroase oferte" pentru formarea noului Guvern, insa nu a specificat care sunt acestea. El a precizat ca nu discuta in prezent cu PD-L sau PNL. Liderul social-democrat a "lansat un apel la negocieri tuturor partidelor parlamentare" pentru formarea unei mari coalitii. Geoana a spus ca si presedintele tarii are un rol in aceste negocieri.

Geoana a afirmat ca PSD e deschis discutiilor cu toate partidele pentru a da tarii, despre care a spus ca e "in stare de paralizie", un Guvern "cat mai rapid".

Geoana a declarat ca, dupa anuntarea rezultatelor finale de catre Biroul Electoral Central, "Alianta PSD-PC isi confirma intaietatea in aceasta campanie, desi a fost mai strans decat ne asteaptam".

"E ca la finala Cupei Mondiale. Chiar daca invingi la penalty-uri, tot campion te numesti", a spus Geoana.

Liderul social-democrat a vorbit si despre Legea votului uninominal, despre care a spus ca are multe imperfectiuni si ar trebui reanalizata. El a mentionat cazurile "nedemocratice" ale unor candidati din PSD care au avut 47-49% din voturi, insa au pierdut alegerile in fata unor competitori care au strans doar 7-8-9 procente.

Geoana a declarat, de asemenea, ca a existat o "campanie de influentare a votului, inclusiv prin metode neortodoxe".