UPDATE: Premierul Calin Popescu Tariceanu a castigat in cele din urma mandatul de deputat in Ilfov, dupa ore de tensiune in care soarta sa a depins de redistribuirea voturilor. Tariceanu a obtinut 45,8% din voturile ilfovenilor, un alt candidat PNL - Stefan Thuma - fiind in carti pentru obtinerea mandatului.

Stefan Thuma este un liberal de 35 de ani si traieste in comuna Chiajna, potrivit scurtei prezentari de pe site-ul de campanie al PNL Ilfov.

Cazul Tariceanu, explicat de Pro Democratia

Premierul Calin Popescu Tariceanu s-a clasat pe locul 1 in colegiul Ciofliceni cu 10.121 de voturi. La redistribuire, un alt candidat PNL Stefan Thuma, din Colegiul 3 Ilfov, ar putea castiga mandatul pentru ca are cu 18 voturi mai mult decat Tariceanu.

Cazul premierului Tariceanu a fost explicat pentru HotNews.ro de catre Cristian Parvulescu, presedintele ProDemocratia. "Este o situatie foarte simpla. Cand nimeni nu castiga colegiul cu 50%+1 atunci se merge pe redistribuire. Se stabileste numarul de mandate care ii revin unui partid. In Ilfov din cate stiu PNL are dreptul la un mandat de deputat. Astfel acest mandat de deputat este adjudecat de catre candidatul cu cele mai multe voturi."

Alti liberali de frunte, in aceeasi situatie

Un alt greu al PNL, Dan Radu Rusanu, se afla in aceeasi situatie.

De altfel, majoritatea liderilor importanti ai PNL nu au realizat peste 50%, cu exceptia lui Dan Motreanu, in Calarasi, a deputatului George Scutaru in Buzau si a lui Daniel Chitoiu in Giurgiu.

La Bucuresti, presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, este cotat ca intrand in Parlament prin redistribuire, desi s-a clasat pe locul al treilea in colegiu cu 26,6% din voturi.

Ca deputati din colegiile din Capitala mai erau estimati si Ludovic Orban, Alina Gorghiu si Teodora Berzi, iar senatori - Crin Antonescu si Cristian Topescu, chiar daca s-au clasat pe locurile doi si trei in colegiile in care au candidat.