PDL va castiga alegerile parlamentare "la mustata" in fata PSD, contand pe voturile romanilor din diaspora si va incepe "tatonari" cel mai probabil cu PNL pentru formarea unei majoritati guvernamentale, a declarat, luni, presedintele PD-L Emil Boc.

"Prima noastra optiune va fi pentru dreapta, pentru o constuctie pe dreapta. Vom purta primele tatonari, primele discutii cu PNL, pentru ca aceasta e singura formatiune care se mai poate revendica de dreapta. Prima noastra optiune e PNL", a adaugat Boc, citat de Mediafax.

"Dupa datele noastre, pe final vom avea o usoara diferenta pozitiva fata de PSD , deci vom castiga alegerile la mustata, cum se spune in termeni fotbalistici", a declarat Emil Boc.

El a spus ca se bazeaza pe voturile romanilor din diaspora, care nu au fost inca luate in considerare.

"Din sase mandate din strainatate, patru vor reveni PDL, adica exact acele mandate care vor face diferenta peste PSD si vom fi primul partid care are cel mai mare procent de voturi, fara a depasi insa 50 la suta", a spus Boc.

Potrivit acestuia, incepand de marti vor incepe eventuale "tatonari".

"Nu prea ai ce sa negociezi fara rezultatele finale pe masa. Orice negociere se face cu mandatele parlamentare pe masa pentru a putea construi majoritati in vederea formarii Guvernului", a spus liderul PDL, raspunzand unei intrebari.

Intrebat daca isi mentine declaratia conform careia va demisiona daca PDL nu va intra la guvernare, Boc a raspuns ca declaratia ramane valabila.

"Cel putin in acest moment, declaratia ramane valabila", a afirmat Boc.