Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca "nu crede in aceasta rasturnare de scor", dupa ce BEC a anuntat, luni dimineata, ca PD-L a obtinut mai multe voturi decit social-democratii atit la Senat, cit si la Camera Deputatilor, infirmind astfel ambele exit-poll-uri realizate duminica seara. Iliescu a adaugat ca "exista trei forte care negociaza formarea Guvernului".

"Eu sper ca pana la final, cand se numara toate voturile, sa se confirme ideea ca PSD-ul repeta performanta din 2004 si ca va fi primul partid", a declarat Iliescu.

"Nu cred in aceasta rasturnare pana nu vad finalul", a adaugat presedintele de onoare al PSD.

Intrebat ce inseamna pentru PSD obtinerea locului doi la alegerile parlamentare, Iliescu a declarat ca "acesta este acelasi lucru ca si locul unu. Aici nu are importanta, fiind o chestiune pur psihologica: cine e pe locul unu, cine e pe doi".

"PSD-ul ramane cu un grup parlamentar foarte puternic, ceea ce e foarte important", a spus Iliescu.

Iliescu a precizat ca, in acest moment, "exista trei forte care vor negocia foarmarea Guvernului", iar doua dintre partide ar putea avea majoritatea. In ceea ce priveste persoana viitorului premier, Iliescu a declarat ca "nu e Mafalda" si "nu vede pe nimeni", adaugand ca toate problemele vor forma obiectul negocierilor.

Duminica seara, Iliescu nu a exclus posibilitatea ca PSD sa ramina in opozitie, spunand insa ca va fi "o opozitie solida". Iliescu a mai spus ca PSD ramine in opozitie daca se reface Alianta DA. Fostul sef al statului a avut un discurs diferit de Geoana, care spusese ca PSD a cistigat alegerile: "Cum sa faci Guvern cu 40%? Cistigi cind ai peste 50%", a declarat el.

Seful sau pe linie de partid, Mircea Geoana, l-a contrazis insa pe Ion Iliescu: "Cu un monstru masiv ca PSD in opozitie" un guvern nu va putea sa functioneze.