Presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a votat in jurul orei 11:45 la Liceul Jean Monnet din Capitala. Acesta a fost insotit la urne de sotia sa, Nina.

"Pentru alegatori, procedura uninominala este mai simpla", considera fostul presedinte al Romaniei, care a fost nevoit sa se intoarca la comisia din sectia de votare, dupa ce a intrat la cabina, pentru a cere cateva lamuriri.

"Este o anumita oboseala a oamenilor de aceasta competitie politica si o stare de dezamagire", a spus Iliescu, explicand prezenta scazuta de la vot. "Absenteismul e un semnal de alarma pentru oamenii politici. A fost o campania electorala cam zgomotoasa si fara masuri concrete", a precizat acesta.

In ceea ce priveste optiunile romanilor la alegerile de duminica, Ion Iliescu a declarat: "Au ramas trei partide mari, pe care romanii le-au vazut si la putere si in opozitie" si a spus ca se asteapta ca din noul parlament sa faca parte "patru partide - cele trei partide mari si UDMR, plus cateva aliante minoritare".

Intrebat daca oamenii vor vota indivizi sau partide, odata cu noul sistem de vot uninominal, Iliescu se asteapta sa fie o varianta combinata, dar a precizat ca "a fost mai bine pentru candidati, pentru ca au avut contact direct cu oamenii", iar cetatenii au putut sa judece mai exact si oamenii care ii vor reprezinta, nu doar partidul.