"Cred ca trebuie sa votam, nu impun nimanui felul meu de a gindi, imi prezint doar argumentele, pentru ca acum 19 ani au murit oameni ca sa avem acest drept. Dar merita sa votam? Aceasta e o tema mai grea. Exista in Romania acestor zile un eveniment in derulare care poate oferi un raspuns. Guvernul a lansat un program national de vaccinare impotriva cancerului de col uterin", scrie Catalin Tolontan pe blogul sau.

"Ce legatura are scandalul din jurul vaccinului cu alegerile? Are! Pentru ca asta ar trebui sa asteptam de la urmatorul guvern, indiferent cum va arata el. Avem nevoie de un guvern care sa se gindeasca la sanatatea publica, dar si felul in care publicul isi gindeste sanatatea. Regula e valabila pentru toate marile teme contemporane, de la educatie, la locuri de munca, siguranta, libertatea individului si dezvoltarea strategica a tarii", continua Tolontan.

"Avem nevoie de un guvern care sa faca tot ce trebuie facut pentru a le spune romanilor un lucru clar: Superioritatea stiintifica si de civilizatie nu se voteaza! Cind te duci la urne nu optezi pentru insulina, antibiotice, pentru regulile de circulatie sau pentru dreptul egal al femeilor la munca. Acestea sint lucruri acceptate demult, daca nu vrem sa ne transformam intr-un Califat al obscurantismului. Abia asta se voteaza!", scrie el.

Citeste mai mult si comenteaza pe blogul lui Tolontan