Porci, pesti, zahar, faina, gogosi, masini, echipe de fotbal, pixuri, fulare, caciuli, mingi antistres, excursii gratuite, bilete la teatru, copaci, jucarii, dvd-uri, cd-uri, internet gratuit si tensiometre sunt doar cateva din produsele care au fost oferite de politiceni la hypermarketul electoral. In toata tara a fost o ploaie de cadouri electorale si, indiferent, de culoarea politica, electoratul s-a calcat in picioare sa obtina beneficiile campaniei electorale. Tie ce ti-au oferit candidatii?

Presupusi reprezentanti ai candidatului PSD, Culita Tarata, au facut "pomana porcului" mai devreme in comuna nemteana Roznov. In schimbul votului, social-democratii au impartit roznovenilor mai mult de o suta de purcelusi. Filmuletul cu oamenii rosii impartind animale si indemnand satenii sa voteze PSD a aparut pe internet. Candidatul PSD a negat la Realitatea TV ca ar avea legatura cu evenimentul.

Intr-o comuna din Bacau, jurnalistii de la Academia Catavencu au surprins o alta echipa PSD care oferea in post, bineinteles, peste. In Ilfov, acelasi PSD a impartit ulei si carnati. Nici PNL si PD-L nu s-a lasat mai prejos si au impartit zahar si faina de la Uniunea Europeana, dar cu siglele partidelor lipite pe pachete.

In comuna Berezeni din judetul Vaslui, satenii au primit alimentele de baza insotite de pliante si afise liberale. Primarul comunei a recunoasut ca alimentele sunt de la UE, dar nu considera ca "e ceva rau sa fie insotite de sigla partidului".

Si in Focsani, PD-L a impartit pensionarilor sacose cu cozonac, pixuri si faina venita ca ajutor de la Uniunea Europeana. In Barlad, social-democratii au impartit gogosi calde pe acordurile ariei "Oda Bucuriei".

Masini, echipe de fotbal si internet gratis

Masina oferita de Turcan
Foto: blog Raluca Turcan
Alti politicieni s-au axat pe cadouri electorale mai consistente. Candidata PD-L pentru un nou mandat de deputat, Raluca Turcan a oferit o masina nou nouta unei sibience.

"Impreuna cu colegii mei, Cornel Stirbet si Ion Ariton, i-am facut cadou o masina si speram c-o sa-i fie de ajutor", ne informeaza politiciana blogul ei. Turcan a participat si la o emisiune-concurs pentru a o ajuta pe sibianca, insa nu a luat premiul cel mare. Pentru ca s-a nimerit si campania electorala, Turcan s-a gandit mai bine ca este o ocazie propice pentru a face donatii.

Fostul premier Adrian Nastase, candidat de Mizil, a camuflat pomana electorala intr-o implicare sociala si a scos din palarie o intreaga echipa de fotbal. Nastase si-a folosit numele si a pus la treaba autoritatile locale din Mizil, in parteneriat cu clubul Dinamo, sa revitalizeze fotbalul din localitate: reconstructia stadionului si a bazei sportive din Mizil, crearea unei scoli de fotbal si aparitia clubului FC Mizil, inscris in campionatul national, incepand cu sezonul 2009-2010.

"FC Mizil nu va juca in Champions League la anul, dar oamenii din oras vor avea, saptamana de saptamana, un joc doar pentru ei, de care vor putea sa fie mandri", ne informeaza pe blogul sau, Nastase.

.

Un "cadou electoral" ingenios a fost scornit de un candidat PD-L din Braila: internetul gratuit. Florin Cirligea, om de afaceri si candidat PD-L pentru Camera Deputatilor, a initiat un proiect pilot de acces gratuit la Internet, prin amplasarea de sisteme wireless, in trei locatii din municipiul Braila, conform agentiei Rompres.Cu alte cuvinte, orice brailean care detine un laptop sau un telefon mobil poate merge in trei locatii, respectiv Ansamblul Buzaului - zona Billa, zona Spitalului Judetean si in Viziru III - zona Kaufland, unde se poate conecta gratuit la internet.

Excursii, bilete la teatru si tunsori gratis

In Bucuresti, candidatii s-au inghesuit sa le ofere excursii pensionarilor. Elena Udrea a plimbat pensionarii la manastirile din jurul Bucurestiului. La corturile PD-L din Drumul Taberei au fost afisate invitatii in excursii si s-au oferit bilete de teatru gratuit.

"Organizez pentru dvs, pensionarii din Drumul Taberei, in fiecare sambata si duminica, pelerinaj la manastirile din jurul Bucurestiului. Va invit sa va inscrieti la numarul de telefon....Sunt bucuroasa ca va pot oferi aceasta excursie. Va astept cu drag, Elena Udrea".. Tot la un cort al PD-L de langa piata Moghioros s-au oferit bilete gratuite pentru toti cetatenii la piesa de teatru "Domnul Sisif", in regia candidatului Radu F. Alexandru.

Si candidatul Aliantei PSD+PC,Dan Voiculescu si-a afisat pe site-ul de campanie oferta pentru pensionari, oferta care contine aceleasi gen de excursii: la manastirile din preajma Bucurestiului. "Prin Fundatia “Dan Voiculescu” pentru Dezvoltarea Romaniei am organizat un sistem de excursii gratuite pentru pensionari. Acestia petrec impreuna o zi in afara Bucurestiului, vizitand zone si obiective turistice din vecinatatea capitalei: Manastirea Caldarusani, Manastirea Tiganesti, Manastirea Vlad Tepes si Palatul Brancoveanu.

Candidata PNLAlina Gorghiu a organizat excursii, dar de aceasta data in Bucuresti, la Parlament. "Eu, impreuna cu cativa locuitori din Colegiul 22, suntem vinovatii din a 2-a categorie. Noua ne-a placut. Voi de cand nu ati mai fost in vizita la Casa Poporului?", scrie pe blogul de campanie candidata PNL.

La Medias, PD-L tunde pe gratis. Membrii PD-L si, totodata patronii unui salon de hair style, Cristian si Adriana Iuhas au tuns si au coafat gratis electoratul apt de vot.

Cadouri personalizate- tensiometre, dvd-uri, umbrele si ceaiuri

Tensiometrul de campanie
Foto: Hotnews
Candidata PD-L Anca Constantinescu a oferit cetatenilor din Bucuresti aparate de luat tensiunea ca sa meraga la vot. "Primarul PSD- serios si devotat", Neculai Ontanu a distribuit, pentru sustinerea candidatilor social democrati din sectorul sau, dvd-uri cu filmul "Chemarea strabunilor".

Candidata PNL, cantareata Dida Dragan si-a lansat si a impartit gratis ultimul album pe cd-ul personalizat cu sigla PNL. Si Radu Berceanu, desi nu canta, candideaza ...pentru un nou mandat de senator in Craiova, si a impartit cd-uri cu manelele lui Nicu Paleru.

Candidatele PD-L Sulfina Barbu si Elena Udrea s-au gandit cat de stresati sunt alegatorii si le-au distribuit ceaiuri "Sulfina" si mingi antistres.

Candidata PSD, Ane Junganru a merspe educatia ecologica si a impartit in Parcul Moghioros puieti de copaci numai buni de plantat iar liberalul Dragos Dinca a distribuit umbrele prin tot colegiul 5. Nu au lipsit nici fularele, caciulile, tricourile, pixurile, brichetele si baloanele personalizate si colorate in functie de partidul care le-a oferit.